Arie protejată... de investiţii

Data publicării:
n18 20arie 20protejata 20deinvestitii 20151112-33757

Toate planurile pentru crearea unei noi zone turistice în Munţii Bantului sunt bine puse la punct. Omul de afaceri, Romeo Dunca spune că a vizitat toate marile staţiuni ale lumii. Şi-a dorit foarte mult ca si romanii, amatori ai sporturilor de iarnă şi iubitori ai muntelui, să aibă o zonă de agrement asemeni celor din străinătate.

De la vorbă, la faptă e cale lungă. Planurile ambiţioase ale lui Romeo Dunca s-au lovit de refuzul ecologistilor, care printr-o plângere la Ministerul Mediului, blochează practic investiţia.

Avizul negativ i-a surprins pe toti primarii din zonă. Edilii cred ca investiţia ar fi fost o gura de oxigen pentru economia regiunii. Tocmai de accea, 7 primari au semnat o scrisoare prin care ii cer minstrului Mediului, Rovana Plumb, schimbarea celor care se ocupă de gestionarea ecosistemului in zona Munţilor Banatului.

Localnicii sunt si ei dezamagiti de blocarea investitiei. Mai ales că potenţialul zonei este foarte mare: 15 vârfuri de peste 2000 de metri, şi un peisaj care îţi taie respiraţia unde încă se plimbă în voie animale rare.

Şi până când soarta investiţiei în zonele turistice din Muntii Banatului va fi tranşată de autorităţile abilitate, instante de judecată şi Ministerul Mediului, tot ce speră oamenii locului este că „omul cu bani” să nu se razgândească.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri