Artă din vin. O expoziţie unică în România a fost deschisă la Arad

Data publicării:
vin

”Aici observaţi anumite nuanţe mai pale, mai fine, mai rafinate, iar aici intensitatea a crescut. În acest cadran am aplicat peste 20 de straturi de vin” - Cele 12 tablouri prezentate în expoziţie au fost pictate cu Merlot, un vin roşu cunoscut pentru culoarea sa intensă, motiv pentru care a şi fost ales de către artista care a realizat lucrările.

”L-am tratat cu tanin ca să îşi menţină vie culoarea în timp, iar lucrările după ce au fost gata din nou au fost vernisate. Am aplicat un strat care la fel să păstreze această culoare proaspătă şi vie”, spune Carmen Bayer - artist plastic.

Expoziţia conţine de fapt 7 expoziţii tematice. Alături de tablouri, cele mai admirate exponate au fost obiectele de mobilier realizate din dopuri de plută dar şi bijuteriile inspirate de culorile şi formele viţei de vie.

”Am început de la nuanţă, de la culorile vinului. De acolo am ajuns la ideea de spirală, formă care se regăseşte şi în cârceii de la struguri”, afirmă Daciana Cuc - creator bijuterii.

Conform celor care le-au realizat, la majoritatea exponatelor s-a lucrat între două şi trei luni şi un an. Începând din această toamnă expoziţia va putea fi văzută în mai multe oraşe din ţară şi chiar în Italia, una dintre ţările cu cea mai mare tradiţie în producţia de vin.

”Este un lucru foarte frumos pentru că vinul înseamnă artă, vinul înseamnă bun simţ, vinul înseamnă altfel, vinul înseamnă inovaţie”, precizează Herbert Sas - negociant de vinuri.

”Cu doi ani în urmă am participat ca vizitatori aici la o expoziţie la care ni s-a cerut să prezentăm nişte vinuri, atunci ne-a venit ideea organizării unei expoziţii, am lucrat doi ani la tot ce se vede că este exponat în momentul ăsta”, spune Dan Coclici - organizator.

Pentru ca atmosfera să fie completă cei care au vizitat expoziţia au participat şi la o degustare de vin în cadrul căreia au putut să încerce 20 de soiuri de vin de la 6 producători diferiţi. ONG-ul care a organizat evenimentul are peste 150 de membri şi promovează consumul de vin românesc de calitate de mai bine de 5 ani.

Reporter: Dan Codre
Operator: Cristian Kovacs
Editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri