Arteziene cu lumini, funcționale doar ziua

Data publicării:
arteziene

Așa arată fântăna muzicală din centrul Devei, după lăsarea întunericului. Iar oamenii care vin aici să vadă spectacolul de apă și lumină nu sunt puțini. În fiecare vară, fântâna era pornită încă de dimineaţa şi oprită abia aproape de miezul nopţii. Acum însă, primăria a stabilit un program de funcţionare mult mai scurt, de doar 10 ore pe zi.

”Punctul central de întâlnire al devenilor în sezonul cald, fântâna muzicală va funcţiona doar până la ora 21. Şi asta conform programului anunţat chiar de către primărie”, spune Andrada Velciov, reporter Digi24 Timișoara.

Reprezentanţii Primăriei Deva susțin că programul anunţat este unul provizoriu. Şi că cel mai probabil în luna iunie, orarul se va modifica.

”Programul de funcţionare a fântânii arteziene din faţa casei de cultură se va prelungi începând cu luna iunie, astfel încât devenii se vor putea bucura de spectacolul de lumini până aproape de miezul nopţii. De asemenea, fântâna arteziană din zona lido îşi va prelungi programul până la ora 20, deoacamdată aceasta funcţionează până la ora 18, ţinând cont şi de sesizările unor locatari din zonă”, spune Monna Voinescu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Deva.

Locuitorii Devei spun şi ei că cele două fântâni trebuie să funcționeze cât mai mult timp, mai ales că sunt astfel construite încât să fie mai spectaculoase odată cu lăsarea întunericului:

”Părinţii sunt la serviciu până la 4,5, iar seara sunt mai liberi, mai ales în weekend ar fi indicat ca programul să fie prelungit”,
”Ar fi bine dacă ar fi până la ora 23, pentru că seara lumea se mai plimbă, iese la promenadă, e atât de frumos seara, vara mai ales, că ne urcăm în maşină şi venim de la Hunedoara special pentru fântână”,
”Cred că e o idee bună să rămână mai mult timp, mai ales că acum se lungeşte şi ziua, vine şi căldura, ar fi bine dacă se poate să continue mai mult decât 9 seara”.

Fântâna muzicală din centrul Devei a fost dată în folosinţă în urmă cu mai puţin de 3 ani. Dotată cu jeturi de apă colorată şi cu instalaţie de nocturnă, a costat peste 2,5 milioane de euro.

Fără asfalt, dar cu fântână arteziană. Locuitorii din satul Fizeş spun că primarul a uitat de ei 

Reporter: Andrada Velciov
Operator: Tiberiu Mariş
Editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri