Au surclasat cel mai dificil adversar

Data publicării:
saracens rovigo

Timișoara Saracens a surclasat cel mai dificil adversar din preliminariile Challenge Cup. Proaspăta campioană a României a trecut cu un categoric 45-13 de medaliata cu argint din Italia, Rugby Rovigo Delta, la capătul unui meci spectaculos, în care s-a aflat în permanență la conducere.

„Nu cred că se aștepta nimeni la o diferență atât de mare. Mai ales pentru că meciul s-a jucat din prima repriză. Asta cu toate că am pierdut doi oameni foarte împortanți – pe Stelică, în primul minut de joc și pe Popică, în minutul 20-30, dar echipa a dat încă o dată dovadă de maturitate”, a spus Vasile Rus, de la Timișoara Saracens.

Gazdele au reușit șase eseuri, câte două prin Stephen Shennan și Paula Kinkinilau și câte unul prin Fonovai Tangimana și Jody Rose, în vreme ce Vali Calafeteanu a adus conversia de fiecare dată, reușind în plus și transformarea unei lovituri de pedeapsă.

„Sunt foarte mândru de băieți, mândru de întreaga echipă pentru ceea ce au realizat. S-a văzut puțină oboseală de săptămâna trecută, mai ales în repriza secundă, dar am forțat suficient în prima parte, ca să ne asigurăm că nu trebuie să ne apărăm pe final”, a precizat și Grainger Heikell, antrenorul celor de la Timișoara Saracens.

Am avut un meci foarte, foarte dificil. Știam că vom întâlni o echipă puternică, un club valoros, care dă mulți jucători naționalei României și cu străini de un nivel ridicat. Nu pot să nu-i felicit pe cei de la Timișoara, pentru modul în care au jucat în acest meci, pentru modul în care l-au abordat, au meritat victoria”, a completat și omologul său, Filippo Frati, antrenor Rugby Rovigo Delta.

Timișoara Saracens ia o opțiune serioasă la calificarea pentru barajul de accedere în grupele principale ale Challenge Cup. Bănățenii mai au de disputat două partide în această fază: prima, sâmbătă, de la ora 12.30, tot pe „Dan Păltinișanu”, cu o altă formație din Italia, Fiamme Oro Rugby Roma – duel care va putea fi urmărit, în exclusivitate la Digisport. La începutul lui 2016, sarazinii se deplasează în Germania, pe terenul lui Heidelberger Ruderklub.

Reporter: Claudiu Sav

Operator: Dan Șoșdean

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri