Aur la săritura în lungime. Florentina Marincu, campioană europeană de junioare 

Data publicării:
lungime

În concursul din Suedia, Florentina Marincu a început cu o săritură 6,34 metri, a continuat cu una de 6,78, apoi cu 6,58 și 6,51, după care, cu victoria asigurată, a renunțat să sară, pentru a nu forța inutil într-un sezon început încă din prima lună a anului, cu vârf de formă și pentru competițiile de sală.

Antrenată de profesorul Nicolae Alexe, Florentina Marincu (19 ani) a făcut un progres constant - de la cele două titluri mondiale la cadeți, obţinute în 2013, la Donețk, la acest titlu european de la categoria superioară de vârstă, dublat de medalia de bronz obținută vineri la triplusalt.

Mai mult, anul acesta, ea a reuşit să cucerească medalia de bronz a senioarelor, tot la lungime, la Europenele indoor de la Praga, cu un nou record continental de junioare, cu 6,79 metri. Întrecerea de la finele săptămânii trecute a reprezentat competiţia de obiectiv a atletei de la CNS „Cetate" Deva.

La actualele Campionate Europene de juniori, delegația României a cucerit, în total, trei medalii: aur și bronz pentru Florentina Marincu, la lungime și, respectiv, triplusalt, și argint, prin Rareș Toader, la aruncarea greutății.

Redactor: Claudiu Sav
Editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri