Autostradă nouă, probleme vechi. Pereţii de pământ de pe marginea autostrăzii A6 se prăbuşesc

Data publicării:
autostrada prima-1

Întreg terasamentul s-a prăbușit de aici, de sus, de la gardul de protecţie pentru animale. Pământul a ajuns până pe carosabil, iar în timp ce s-a prăbușit a distrus și șanțurile de scurgere a apei. Probleme au apărut în toată zona.

Pentru şoferii care parcurg cei 11 kilometri ai autostrăzii A6 nu e nicio surpriză că au şi apărut probleme pe tronsonul inaugurat cu un an în urmă: ”Super. Se dă drumul la circulaţie pe ea şi în trei zile intră în reabilitare. Ce! Asta îi autostradă?! Ăla e terasament?! Asta e... banii noştri. Io dacă nu plătesc impozit şi taxe şi de-astea...”, ”Dacă ar fi asta singura problemă nu ar fi nicio problemă la noi. Dar din păcate îs multe altele, asta e una dintre cele mai mici”.

Iar locuitorii satelor din zonă spun că, la cum s-au făcut lucrările, era de aşteptat ca, la un moment dat, pământul să o ia la vale: ”Doamnă, ăsta nu e tasat pământul. Ei, cum l-au pus, l-au aruncat ca din elicopter”.

Am încercat să aflăm de la muncitorii mobilizați în zonă ce s-a întâmplat. Nimeni nu a dorit să stea de vorbă de cu noi.

Reporter: Vrea şi echipa Digi24 să ştie ce se întâmplă cu autostrada nou inaugurată de un an.
Muncitor: Nu-i vina noastră, cu ploile astea…

Nici reprezentanții firmei, sosiți în zonă, nu au dat mai multe explicaţii: ”Vrem şi noi o explicaţie, de ce se întâmplă. Ştiaţi că aşa e solul aici în zonă? Măsuri de protecţie? O plasă ceva…”

Potrivit constructorului, terenul unde a fost amenajată autostrada a fost ales de Compania de Autostrăzi și Drumuri Naționale și are un sol argilos, iar prăbușirea a fost provocată cel mai probabil de o acumulare de apă. Cei 11 kilometri au costat aproape 190 de milioane de lei. Garanția care îi obligă pe constructori să facă reparațiile din proprii bani mai este valabilă trei ani.

Reporter: Caterina Ledrer
Operator: Adrian Ionescu
Editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri