Autostrăzi fără servicii. Toaletele și telefoanele de urgență nu sunt funcționale

Data publicării:
autostrazi prima

Autostrada care uneşte orașele Lugoj și Deva este finalizată doar pe o porțiune de 27 km. Nu doar că nu a fost finalizată, dar, odată ce urcă pe ea, șoferii nu au la dispoziție niciun serviciu. Pe cei 17 km pe care se poate circula pe autostrada Lugoj - Deva nu există niciun restaurant unde șoferii pot opri. Au fost amenajate deocamdată parcări și toalete, însă în acest moment accesul aici este interzis.

Tot un paradox par să fie și telefoanele de urgență, care sunt montate din doi în doi kilometri pe șoseaua rapidă, dar nu au fost puse şi în funcţioune. Ne aflăm la km 450 pe autostrada A1, unde a fost montat un telefon de urgență. Vom încerca sa vedem dacă funcționează. Mai încercăm o dată. Așadar, dacă aveți o defecțiune la mașina, va trebui să va descurcați pe cont propriu, pentru că telefoanele de urgență de pe autostrada Lugoj - Deva nu sunt funcționale.

Și lipsa benzinăriilor arată că autostrăzile sunt departe de a funcționa așa cum se cuvine. Dacă veniți dinspre Deva și vă îndreptați spre autostrada A1 este bine să vă asigurați ca aveți suficientă benzină în rezervorul mașinii. Ultima benzinărie unde mai puteți alimenta până la ieșirea de pe autostrada Lugoj-Deva este cea de la ieșirea din orașul Făget.

Șoferii care circulă pe șoselele rapide sunt deja obișnuiți cu situația. - Ce faceți când rămâneți fără benzinărie pe autostradă, de unde alimentați? ”Păi nu rămân fără benzină. O sa fie în viitor, că de-aia le face”, ”Ieșim în Balinț, sau în Lugoj sau ne întoarcem la Făget. Trăim în România și suportăm greșeala altora”, ”Telefonez pe cineva să îmi aducă. Nici toalete, nici resturante nu sunt. Să facă!”.

Promisiuni în privința stațiilor de carburanți de-a lungul autostrăzilor din Vestul țării au tot existat. În luna august, CNADNR spunea că benzinăriile vor fi construite de îndată ce porțiunile de teren aflate de-a lungul carosabilului vor fi concesionate de operatorii din domeniu.

"Privind benzinăriile care vor fi amplasate în cadrul spațiilor de servicii aferente autostrăzilor Arad - Timișoara, Timișoara - Lugoj și București - Ploiești, în prezent se analizează posibilitatea concesionării acestor spații de servicii, în vederea furnizării serviciilor de parcare, toalete, alimentare cu carburanți, GPL, necesare participanților la trafic de pe respectivele tronsoane de autostradă", a comunicat, în luna august 2014, CNADNR.

Autostrada Lugoj - Deva face parte din Coridorul IV paneuropean, care începe în Germania și continuă pe ruta Praga - Viena - Bratislava - Budapesta.

Reporter: Raluca Pop
Operator: Adrian Ionescu
Editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Orașul din România de care fuge toată lumea, deși chiriile încep de la 9 lei: "Au zis că nu mai pot sta în...
Digi FM
Florin Negruțiu dezvăluie strategia subtilă a lui Marcel Ciolacu în PSD și politica din spatele alegerilor...
Pro FM
Cât a avut de tras Celine Dion după ziua nunții! "Am mers la doctor. A trebuit să iau antibiotice vreo 3...
Film Now
Ben Stiller spune că a fost terifiat de recenziile îngrozitoare primite în urma lansării filmului „Zoolander...
Adevarul
Scene horror în centrul Londrei. Mai mulți cai plini de sânge și-au aruncat călăreții și au lovit mașini și...
Newsweek
VIDEO 25 de nave rusești staționează în Marea Neagră. Vestea bună: Nu au muniție și drone de atac
Digi FM
Fiica lui Catherine Zeta-Jones, o copie fidelă a mamei sale la 21 de ani. Carys strălucește în rochia mamei...
Digi World
Șase lucruri prin care trece o persoană aflată pe patul de moarte, cu puțin înainte să se stingă. O asistentă...
Digi Animal World
Doi vulturi au fost duși la un centru de reabilitare după ce au fost găsiți beți. Cum au reușit păsările să...
Film Now
Antonio Banderas, impecabil pe covorul roșu la brațul lui Nicole Kimpel. Actorul și iubita lui cu 21 ani mai...