Bagajele de mână, cutii cu surprize. Călătorii au încercat să urce în avion cu mașini de găurit și cătușe erotice

Data publicării:
cutie

Cutia în care se depozitează obiectele pe care pasagerii nu au voie să le ia în avion ascunde lucruri bune la toate. Pentru pasagerii care nu călătoresc des cu avionul și nu au timp să își facă documentarea de acasă, obiectele interzise sunt afișate și în zona de check - in a aeroportului.

Din motive de securitate anumite obiecte nu pot fi luate la bordul aeronavelor. Așa se face că, în bagajul de mână este interzis să transportăm aparate de ras, cuțite sau tirbușoane, parfumuri de depășesc 100 ml și chiar și crosa de golf, patinele cu rotile sau skateboardul. În schimb, puteți lua în bagajul de mână aparatul foto si camera de filmat, prăjituri și jeleuri ambalate, pile pentru unghii dacă sunt confecționate din hârtie și chiar și instrumente muzicale, în funție de mărime.

Multi dintre călători susțin, însă, că știu regulamentul: ”În bagajul de mână n-ai voie cu șampoane, geluri, parfumuri, decât într-o anumită cantitate”, - Vi s-a întâmplat să lasați aici un obiect? ”Da, o singură dată, un șampon”, ”Am venit pregătit, n-am parfum, n-am nimic, nimic”, ”Bineînțeles, doar nu venim cu pistoale, cu whisky la noi. Și în aceste bagaje sunt numai hainele noastre pe care le ducem înapoi”.

Totuși, medicamentele și chiar și armele pot fi transportate în bagajul de mână dacă sunt justificate prin rețete, respectiv documente. Iar dacă o parte dintre aceste lucruri vă sunt indispensabile, ele pot fi transportate în bagajul de cală. Nici după confiscarea lor, obiectele nu sunt însă pierdute.

În termen de 30 de zile, dacă ei vor să recupereze obiectul respectiv, pot face o cerere scrisă sau e-mail și noi îl vom returna. Regulile sunt stabilite prin regulamentul european, 185/2010, România preia un program național de securitate și aeroportul face un regulament propriu în care preia aceste reglementări”, spune Tiberiu Stamatovici, directorul serviciului de securitate de pe Aeroportul Traian Vuia Timișoara.

Deși în ultimii ani, românii s-au mai obișnuit cu aceste cerințe, dacă obiectele nu s-ar distruge periodic, o dată la trei luni cutia cu obiecte interzise ar fi aproape plină, spun reprezentanții aeroportului. Printre obiectele confiscate recent se numără gantere pentru sala de fitness, arme de jucărie, cătușe sau diverse obiecte ascuțite.

Reporter: Raluca Popa
Operator: Tibor Alasu
Editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri