Bani pentru elevii timișoreni. În 2015, vor fi acordate peste 3.600 de burse de performanță, de merit, de studiu și sociale

Data publicării:
bani

Burse de performanţă, de 100 de lei pe lună, vor fi pentru tinerii cu rezultate deosebite obţinute la olimpiade, competiţii şi concursuri şcolare la nivel naţional. Bursele de merit, de 75 de lei lunar, vor răsplăti elevii cu asemenea rezultate doar la nivel judeţean.

Bursele de studiu, de 65 de lei în fiecare lună, vor ajuta tinerii care provin din familii cu venituri mici, iar cele sociale, de 70 de lei lunar, vor ajunge în buzunarul elevilor orfani, cu probleme medicale, din mediul rural, şcolarizaţi în altă localitate ori care au situaţii materiale grele.

Aceste burse sunt acordate pe perioada anului şcolar, adică 9 luni, cu excepţia categoriei de burse sociale care se acordă pe toată perioada anului calendaristic.

Unităţile timișorene de învăţământ au solicitat, în total, burse de peste 6,3 milioane de lei, însă municipalitatea a prevăzut în bugetul pentru 2015, la acest capitol, doar 2,7 milioane de lei.

Olimpici fără burse, la liceul de Nobel 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri