Bărbat dus la audieri în portbagajul mașinii de poliție

Data publicării:
portbagaj-1

În urma apelului la 112 a ajuns un echipaj de intervenţie mixt, format din doi poliţişti locali şi un poliţist de la Ordine Publică. În confict erau implicaţi trei bărbaţi. Doi dintre ei au fost urcați pe bancheta din spate a maşinii, iar cel de-al treilea a fost băgat în portbagaj.

Șeful polițiștilor locali le ia apărarea. ”Situaţia de la faţa locului era încordată, adică dânşii erau puţin agresivi faţă de cetăţenii care se aflau în zonă, au trebuit să ia măsura introducerii lui în portbagaj pentru că nu aveau altă posibilitate”, susține Nicolae Roman, şeful Poliţiei Locale Deva.

Cele întâmplate au ajuns și la urechile edilului.

”Personajul în cauză era foarte băut, foarte murdar, foarte recalcitrant, şi în primul rând nu mai avea loc în maşină, iar dacă rămânea acolo, să fie condus pe jos sau cu altă maşină, scandalul continua”, explică Adrian Iovănescu, primarul din Călan.

Bărbatul transportat în portbagaj nu este la prima abatere sau la prima vizită la poliţie. În vârstă de 45 de ani, el trăieşte doar din cerşit. Recunoaşte că a fost adus la secţie în portbagaj, dar nu pare deranjat de acest lucru: - Și cum a fost în portbagaj? ”A fost căldură”.

Bărbatul recunoaşte, de asemenea, că a adunat până acum mii de lei din amenzi primite pentru cerşetorie şi tulburarea liniştii şi ordinii publice: ”O sută de milioane (de lei vechi - n.r.) am acum 100 de milioane”.

”În jur de 10 mii de lei noi, amenzi şi pentru cerşetorie şi pentru tulburarea liniştii şi ordinii publice”, precizează şeful Poliţiei Locale Călan.

În urma celor întâmplate, oamenii legii pot fi acuzați de tratamente degradante.

"Pe lângă faptul că legalmente este interzis pentru un cetăţean, cu atât mai mult într-o maşină de poliţie, portbagajul nu poate fi folosit pentru transportul suspecţilor. Dacă acest lucru este absolut real, poliţiştii care au comis un astfel de gest pot fi acuzaţi cu uşurinţă pentru tratamente degradante şi inumane", afirmă Florin Kovacs, avocat.

Deocamdată, cei trei polițiști sunt vizați de o anchetă disciplinară, în cadrul unităților în care sunt încadrați.

”Una dintre persoane a fost introdusă în portbagaj, lucru nepermis, şi pentru acest lucru, cei doi poliţişti locali vor fi supuşi analizei comisiei de disciplină şi cu siguranţă se vor lua şi măsuri discplinare”, ne-a declarat Adrian Iovănescu, primarul din Călan.

Cel de-al treilea poliţist din echipajul care a intervenit în aplanarea conflictului, angajat al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Hunedoara, este şi el cercetat disciplinar de conducerea IPJ.

Reporter: Andrada Velciov
Operator: Tiberiu Mariş
Editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri