Bază sportivă modernă, pentru studenți. UVT a inaugurat o sală de sport ce a costat aproape 4 milioane de lei

Data publicării:
baza sportiva

După aproape 10 ani de când a fost aprobată construirea bazei sportive, proiectul a devenit realitate. De acum, partidele între studenții Universității de Vest se vor desfășura pe terenul din incinta sălii de sport.

Cei mai fericiți sunt tinerii de la Facultatea de Educație Fizică și Sport, care fac zilnic antrenamente:

”Chiar aveam nevoie. Practic s-a făcut un upgrade la sala veche”,
”E bine pusă la punct. Avem tot ce ne trebuie acum. Față de cea veche cum vi se pare? Mult mai modernă, doar e noua. La cea veche și parchetul este mai vechi”,
”Am văzut că solul este mult mai frumos decât cel pe care îl avem”.

Baza sportivă se întinde pe 1700 metri pătrați și dispune de vestiare pentru sportivi și arbitrii, un cabinet medical, dar și de 150 de locuri în tribune. În plus, studenții au acces și la mai multe aparate de fitness, pe care Universitatea le-a achiziționat cu 900.000 lei.

”Studenții vor avea acces în cadrul orelor de educație fizică și sport, pentru că suntem Universitatea care a introdus obligatoriu patru semestre de educație fizică și sport la toate facultățile, iar în afara acestora, bineînțeles că va fi un administrator, există legitimații pe care le au studenții și pe baza acestora vor avea acces”, ne-a spus Marilen Pirtea, rectorul Universității de Vest din Timișoara.

În viitor, în cadrul campusului universitar din zona Oituz, reprezentanții UVT intenționează să amenajeze mai multe terenuri exterioare de sport, dar și un bazin de înot. În funcție de gradul de ocupare, baza sportivă va fi deschisă, contra cost, și pentru alți amatori de mișcare din oraș.

"Primul job" prinde contur. Ideea rectorului UVT va fi pusă în practică de luna viitoare 

Reporter: Raluca Popa
Operator: Dan Șoșdean
Editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri