BC Timişoara, campionă U20

Data publicării:
S06 Leii din Banat campioni U20 icon


Jucătorii Under 20 ai lui BC Timişoara au câştigat medaliile de campioni, după ce au învins clar, în finala campionatului, echipa Ploieştiului. Meciul a fost greu, spun ei. Pentru antrenorul lui BC Timişoara U20 partida a marcat o performanţă.

„Mi-am egalat performanţa de jucător. Am avut două titluri de campion naţional de jucător. În acest moment am şi două titluri din postura de antrenr. Datorită acestor jucători minunaţi, acestui spirit care s-a creat în jurul echipei, acestei discipline tactice", a spus Cristian Bota antrenor, BC Timişoara U20.

Cătălin Sabău jucător BC Timişoara U20
„A fost cel mai greu pentru că am fost foarte stresaţi. Dar în acelaşi timp, cel mai frumos din tot turneul final".

Meciul a fost controlat de la un capăt la altul de timişoreni, care au condus tot timpul ostilităţile pe teren. La pauză, bănăţenii aveau 10 puncte avans, iar înainte de ultimul sfert au mărit avantajul, scor 63-50. Ultimele 10 minute ale partidei au fost de coşmar pentru ploieşteni. BC Timişoara s-a distanţat la 20 de puncte, apoi la 30, pentru a câştiga finala cu 91-59.

"Gazdele şi-au arătat valoarea. Noi am picat fizic în sfertul patru din motive de bucătărie proprie. Începem prost. De obicei terminăm bine, dar de data asta am început prost, am terminat prost", delcară antrenorul echipei  CSS Ploieşti, Marian Hartman.

Cel mai bun jucător al turneului final a fost desemnat Raul Covaciu, care a înscris 26 de puncte împotriva adversarilor din finală. El pune succesul personal pe seama spiritului de echipă.

„Am fost pregătiţi, am fost mai motivaţi. Cred că motivaţia a făcut diferenţa meciul acesta. Am jucat ca şi o echipă, dar depinde, fiecare care a avut ziua lui", mărturiseşte Raul Covaciu, jucătorul lui BC Timişoara U20.

Campionii au primit medaliile de aur în aplauzele spectatorilor, dar şi a celorlalte echipe prezente în sala „Constantin Jude" din Timişoara.


reporter: Miodrag Hojda
operator: Dan Şoşdean
editor web: Răzvan Bulacu 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri