Bicicleta, mijloc de transport în comun în Timişoara

Data publicării:
biciclete

Una dintre primele staţii de biciclete a fost amplasată în Piaţa Consiliul Europei. La alte 25 încă se lucrează. Pentru a intra în posesia unei biciclete trebuie să folosim un card asemănător cu acesta. Îl vom introduce în locul special amenajat în rastel, iar din cel moment bicicleta e a noastră.

Vehiculul pe două roţi va putea fi luat dintr-o staţie şi lăsat în alta, la fel ca orice alt mijloc de transport în comun. ”Mi se pare un lucru foarte bun e un progres pentru Timisoara. Mi se pare foarte ok, mai multe biciclete, mai puţine maşini”, ”Trebuie să încerce să le facă bine. Sunt pomii, trebuie să ocolești, nu sunt numai pentru biciclete”, ”Un lucru foarte pozitiv, contribuie la depoluarea atmosferei”, spun timișorenii.

Cardul pe care timişorenii îl au deja în portofel, cel al regiei de transport în comun, va putea fi folosit şi pentru a lua din staţii bicicletele. ”Încercăm să facem acest sistem tot pe cardurile existente ale regiei autonome pentru că vorbim despre un sistem intermodal. Vorbim de rasteluri automate pentru biciclete şi trei sute de biciclete care vor fi achiziţionate”, ne-a declarat Dan Diaconu, viceprimarul Timişoarei.

Timişorenii se vor putea bucura de mijloacele de transport în comun pe două roţi de la sfârşitul acestei veri, autorităţile trebuie să mai decidă însă dacă sistemul va fi gratuit. Amenajarea staţiilor speciale de biciclete a costat peste 1,2 milioane de euro

reporter: Vlad Ungar
operator: A. Hrişcu/ G. Ştefăniţă
editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri