Bilanţul sancţiunilor pascale

Data publicării:
n18 bilantul sanctiunilor pascale icon

De la începutul lunii aprilie, cele mai multe sancţiuni le-au dat inspectorii de la Protecţia Consumatorilor. În cele peste 150 de controale au aplicat 50 de amenzi a căror valoare depăşeste 370.000 de lei. Le-au încasat zeci de comercianţi din pieţele din Timişoara care şi-au scos marfa la vânzare în condiţii improprii.

"Am retras de la comercializare peste 164 de kg de produse alimentare, din care 128 au fost carne de miel. Era fie expirată, fie avea diferite impurităţi", declară Mihaela lgnat, directorul Comisariatul Regional pentru Protecţia Consumatorilor Timiş.

Locul de depozitare, modul în care au transportat carnea sau lipsa actelor de provenienţă au fost cele mai frecvente greşeli ale comercianţilor. Reprezentanţii Direcţiei Sanitar Veterinare au controlat atât magazinele, pieţele, dar şi punctele de trecere a frontierei. Peste 100 de verificări cu…

"27 de amenzi în valoare de 25.000 de lei şi 4 avertismente. Au fost confiscate în total peste 2500 de produse de origine animală", ne-a declarat directorul Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Timiş, Adrian Popa.

În Timiş au fost autorizate 24 de puncte de tăiere a mielilor, două abatoare şi un spaţiu de sacrificare, în cea mai mare piaţă agroalimentară din Timişoara. În perioada pascală, au fost înregistrate peste 82.000 de ovine şi caprine. 37.000 dintre ele au fost autorizate pentru tăiere în Timiş, iar restul a fost vândut în alte judeţe sau chiar în afara ţării.


reporter: Sorina Covlea
operator: Adrian Hrişcu
editor web: Răzvan Bulacu 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri