Biserica cere modificarea Constituţiei

Data publicării:
biserica constitutie

Încă din timpul ceremoniei religoase oamenii au scos buletinul și au semnat pentru modificarea articolului 48 din Constituție.

„Fiindcă sunt ortodox și doresc să fie o regulă în viața oamenilor”, admite un timișorean.

„Dumnezeu a făcut bărbatul și femeia să se căsătorească și ar trebui schimbat și în Constituție. Să se scrie acest lucru”, spune un alt timișorean.

Potrivit Sfintei Scripturi, familia este formată dintr-un bărbat și o femeie, dar în Constituție nu este precizat acest lucru. La sfârșitul anului, Mitropolitul Banatului Ioan Selejan a inițiat un demers în acest sens. Practic, el cere modificarea articolului 48, alineatul 1. care prevede că: „Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între soţi, pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor”. (Sursa:  Articolul 48 / alineatul 1 din Constituția României)

Termenul „soți” este considerat de biserică vag și deschis interpretărilor. Așadar, se cere modificarea alineatului în:

„Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat și o femeie, pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor.”

„Aceasta este tradiția noastră creștină și nu numai. În Sfânta Scriptură, noi cei ce credem în Dumnezeu așa am învățat și așa scrie și în Sfânta Scriptură. [Câte semnături s-au strâns?] Peste 40 de mii deja sunt în zona noastră, însă suntem la început”, explică Ioan Selejan, Mitropolitul Banatului.

Revizuirea Constituției poate fi făcută dacă este susținută de cel puțin 500.000 de cetățeni cu drept de vot. Biserica și-a propus ca, în cel mai scurt timp, să îşi îndeplinească obiectivul.

Reporter: Angela Novăcescu

Operator: Adrian Ionescu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri