Burse de 3.700 lei, la Universitatea de Vest din Timișoara

Data publicării:
uvt prima

Zece doctoranzi din cadrul Universității de Vest din Timișoara și alți zece care au terminat programul de doctorat vor beneficia de finanțări provenite din fonduri europene. Sumele se ridică la 3.700 lei în cazul celor care au deja titlul de doctori și la 1.800 de lei pentru cei care încă nu au absolvit studiile respective. Cei din urmă nu vor mai primi şi burse de la stat, însă avantajele sunt multiple.

”În cazul burselor pentru doctoranzi, ele într-adevăr înlocuiesc bursele primite de la Guvernul României, iar cuantumul este mai mult decât dublu”, ne precizează Lucian Borcea, decanul Facultății de Drept din cadrul Universității de Vest.

”Pe de altă parte, există posibilitatea finanțării unor mobilități, cum ar fi deplasarea la conferințe internaționale sau chiar participarea la diverse stagii de cercetare la diverse Universități din țară sau din străinătate”, spune Sorina Doroga, doctorand.

Spre exemplu, în cazul unui post-doctorand cu experienţă în domeniul în care activează, posibilităţile de dezvoltare sunt multiple.

”În esență, o cercetare în domeniu înseamnă să ai acces la una dintre cele mai mari baze documentare. În primul rând, această finanțare îmi va pemite să am un buget dedicat pentru acest domeniu la cea mai mare bibliotecă de drept penal din Europa, pentru a studia tematica pentru care am optat”, aflăm de la Flaviu Ciopec, lector universitar și doctor în drept penal.

Beneficiarii proiectului sunt cinci doctoranzi şi zece post-doctoranzi de la Facultatea de Drept şi alţi cinci doctoranzi de la Facultatea de Științe Economice. Pentru cele 18 luni cât durează programul, Universitatea de Vest a primit un buget de aproape un milion de lei.

reporter: Raluca Popa
operator: Dan Șoșdean
editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri