Cadre medicale în grevă japoneză

Data publicării:
cadre medicale greva

Pe holurile Maternității Odobescu, în saloane și cabinete, zeci de angajați au protestat pașnic. Portari, medici, asistente sau infirmiere, cu toții au purtat bandelore albastre la mână.

„Suntem în grevă, ne dorim salarii mai mari și condiții mai bune pentru pacienți și pentru noi, medicii tineri pentru că plecăm foarte mulți din țară”, susține un medic rezident.

„[Cât timp va dura greva japoneză?] O săptămână. Pentru salarizarea unică, medicii doresc să li se mărească salariile”, completează un altul.

„Pentru mărirea salariilor. Au zis că nu au bani să plătească și am intrat într-un avertisment”, spune și portarul instituției.

Felul în care sunt acordate sporurile este altă problemă semnalată de medici.

„Medicii care își desfășoară activitatea în blocul operator în sălile de operație ar trebui să primească un spor de 50%. În ceea ce privește sporul de doctorat se acordă discriminatoriu. În sensul că medicii care lucrează doar în rețea nu primesc sporul de 15% în schimb medicii care sunt și cadre universitare primesc”, precizeazază Olimpia Oprea, președinte al Sindicatului Materna Timișoara.

Protestul este coordonat de mai multe sindicate din România. În Timișoara au participat cadrele medicale din Sindicatul de Medici „Materna”. 

Reporter: Angela Novăcescu

Operator: Adrian Ionescu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri