Câini în expoziție, la Arad

Data publicării:
Expozitie caini


Expoziţia canină de la Arad a ajuns la ediția cu numarul 38 și este una dintre cele mai mari expoziţii de profil din România.  

„Suntem obişnuiţi ca la Arad să avem o trupă foarte bună de arbitri, şi acum avem mulţi colegi din străinătate, avem din Irlanda, din Germania, din Ungaria, din Italia”, declară Vasile Papp – preşedintele colegiului de arbitri, Asociaţia Chinologică Română.

„Am venit din Ungaria şi cum aceasta este o expoziţie internaţională este foarte important să câştigi aici. Ei sunt al treilea şi al patrulea Golder Retreiver cu care particip. Fac acest lucru de destul de multă vreme şi îmi place şi mie, le place şi lor”, explică un crescător

Pentru un crescător un premiu obţinut într-o astfel de expoziţie constituie nu numai o mândrie ci şi o mică afacere. Puii unui câine care adună titluri pot costa de la cateva sute pana la cateva mii de euro

„Avem un Dog german, clasa intermediară, CAC, CACIB, BOB, tot! Tot ce se poate a luat azi!”, spune stăpânul câștigătorului.

Radu Iliescu este medic veterinar şi este din Timişoara. Creşte Fox Terrier Sârmos de 40 de ani şi o face la cel mai înalt nivel. 

„Este poziţia de prezentare care se face de fapt pe masa arbitrului. El se învaţă aicea ca să stea aşa cum trebuie, cum cere arbitrul”, povestește unul dintre crescători.

Unul dintre câini crescuţi de el a obţinut titlul de vicecampion european.

„Abia după vreo cinci ani de creştere a câinilor poţi să spui că cunoşti rasa. Pentru că există foarte multe... hai să spunem aşa... chichiţe”, Radu Iliescu, crescător Fox Terrier.

În comparaţie cu anul trecut expoziţia canină de la Arad a marcat  insa un regres   în ceea ce priveşte participarea. Din cauza numeroaselor concursuri din ultima perioadă, atat din România cât şi din ţările din jur, numărul participanţilor   a fost mai mic cu 50 de procente

Reporter: Dan Codre

Operator: Cristian Kovacs










Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri