Câinii salvatori, vedete la Zilele Cartierului Fabric

Data publicării:
fabric

Scenariul exerciţiului a fost următorul: un seism puternic provoacă pagube materiale, dar şi victime în zona cartierului Fabric din Timişoara. În ajutorul instituţiilor specializate intervine formaţiunea de salvare şi prim-ajutor Rescue TM, care cu sprijinul câinilor special dresaţi, identifică răniţii şi îi scoate dintre dărămâturi.

”Înainte, caută!... Victimă identificată!” Câinii au intrat în acţiune imediat ce s-a dat alarma. În doar câteva minute, patrupedele au identificat şi prima victimă, un copil.

”Suport, uşor!” În scurt timp, câinii au găsit şi celelalte două victime. Misiunea a fost o reuşită. Totul a decurs conform planului, iar salvatorii patrupezi s-au descurcat foarte bine.

”A fost un exerciţiu la seism de 6,5 grade pe scara Mercali cu identificarea a trei posibile victime, acordarea de prim ajutor. Câinii au acţionat operativ, conform procedurilor operaţionale standard, şi aşa după cum s-a putut vedea, în restul pasei de acţiune, totul a ieşit ok, ne-am incadrat în timp”, precizează Eugen Szenasi, dresor Rescue TM.

La final, publicul a putut admira şi câteva lecţii de dresaj.

Demonstraţia a fost cea mai aşteptată acţiune la Zilele Cartierului Fabric. Şi mai multe concerte de muzica populară au fost organizate, iar porţile Uzinei de Apă din Timişoara au fost deschise întreg weekendul pentru vizitatori.

reporter: Maria Rohnean
operator: George Ştefăniţă
editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri