Carne cu mucegai, la vânzare în Reșița și Caransebeș. Patronii unui lanț de magazine, cercetați pentru evaziune

Data publicării:
carne prima

Discuția interceptată de procurori are loc între doi angajați. Din dialog reiese că patronii îi obligau pe salariați să pună pe raft produsele din carne, chiar dacă unele erau pline de mucegai.

Discuții între angajați
Dumitru: Șunca de casă, ce mi-o venit sâmbătă, îi plină de mucegai, are numa bobițe de mucegai pe ea.
Ciprian: Da, s-o curețe!
Dumitru: Hm?
Ciprian: S-o curețe!
Dumitru: Păi, am curățat-o, da' iarăși se face.
Ciprian: Și la noi aici. A văzut-o șefa, deci o… o spălați și o dați și mâine... noi o spălăm azi, mâine se face înapoi!
Dumitru: Deci rămâne în vânzare, da?
Ciprian: Păi, rămâne. Mai poți s-o scoți și după aia, dacă nu merge, mi-o dai înapoi...

sursa: Parchetului de pe lângă ÎCCJ

Pe rafturi au ajuns și 15 kilograme de aripi de curcan, care erau atât de alterate încât au umplut magazinul de miros de carne stricată. Totul reiese dintr-o altă discuție purtată de angajați și interceptată de procurori.

Discuții între angajați
Ciprian : [...] put insuportabil (n.r. - aripile de curcan), mi-or împuțit magazinu' în spate! Le-am pus în trei saci!
Dan: Și celelalte... și baxu' ăla?
Ciprian: Put... Tu știi cum îs? [...] îți trimit poze, să nu crezi că te mint […] deci îs varză, n-ai cum... Verzi și put... ce... n-ai... imposibil să le scot în vânzare!
Dan: Fă-le… fă-le vânt [...] să rezolvăm situația.

sursa: Parchetului de pe lângă ÎCCJ

Așa reușeau administratorii lanțului de magazine să fraudeze lunar statul cu aproape 90.000 de lei, spun anchetatorii. Prejudiciul total în acest caz este estimat la trei milioane de lei.

Redactor: Caterina Ledrer
Editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri