Ceferişti în stradă, la Deva

Data publicării:
protest cfr

La protest și-au anunțat prezența 100 de persoane. Au fost, însă, doar câteva zeci de oameni, uniți de aceleași revendicări. Pe de o parte, cei care au ieşit îăn stradă au făcut referire la statutul personalului feroviar, un proiect de lege despre care spun că a fost depus la guvern încă din 2002 și nu s-a aflat niciodată în dezbatere publică. Pe de altă parte, protestatarii au revendicat dreptul de a călători gratuit.

„Noi, pensionarii, luptăm pentru a reprimi dreptul de a călători pe linia de cale ferată privată cu permisul de călătorie gratuită. Dacă călătorim pe cale ferată privată, acolo trebuie să plătim”, spune un protestatar.

„Dreptul de pensionare, dreptul la condițiile de muncă, și toate aceste drepturi care sunt pe viitor, deci să se asigure grupa 1 de muncă pentru toți salariații care prestează la calea ferată”, adaugă un altul.

Protestatarii au amintit și de greva ceferiștilor din anul 1933, acţiune ce a dus la ciocniri între participanţi și jandarmi și, în urma căreia, şapte persoane și-au pierdut viața. 

Reporter: Andrada Velciov

Operator: Tiberiu Mariș

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri