Centrul Timișoarei a fost decorat cu peste 7.000 de flori. Parcurile de la periferia orașului sunt însă îngrijite doar ocazional

Data publicării:
flori

Cine trece în acest weekend prin centrul Timișoarei poate spune că a aterizat în paradis. Mai multe arcade din petunii, dar și o cupolă uriașă cu plante artificiale formează o haină din flori pentru Piața Operei. În schimb, timișorenii cunosc problemele din parcurile dintre blocuri, unde peisajul este dezolant:

”Nu există comparație. Sub nicio formă. În general, marginal, asta se întâmplă. Păcat că ne facem de rușine totuși. E prea frumos centrul, iar extremitățile, vedeți ce se întâmplă”,
”Nu se îngrijesc cum trebuie, din punctul meu de vedere”, - Deci nu doar în centru ar trebui? ”Nu. Clar. Aia e logic”.

Aranjamentele florale fură însă privirile celor care sunt doar în trecere prin Timișoara. Turiștii au doar cuvinte de laudă:

- Locuiești aici, sau? ”Nu doar în vizită și e foarte frumos”,
”Sunt italian. Foarte, foarte bine”, - Ce vă place mai mult din ce vedeți? ”Tot, ai impresia că suntem în primăvară. E frumos, frumos”.

”Cu cât ne apropiem de zona periferică a Timișoarei, peisajul este cu totul altul. În parcurile de la marginea orașului, vegetația este neîngrijită. Aici, iarba este tăiată doar ocazional de o societate de salubrizare”, afirmă Raluca Popa, reporter Digi 24 Timișoara.

Municipalitatea timișoreană susține că lucrurile stau în loc din cauza licitației care va desemna firma ce se va ocupa de cosmetizarea parcurilor. De aproximativ un an, doar spațiile verzi din zona centrală mai sunt îngrijite de o societate de horticultură.

”Așteptăm cu nerăbdare și toți timișorenii așteaptă cu nerăbdare ca licitația pentru întreținerea spațiilor verzi să fie finalizată. Aceasta se va întâmpla în maximum două săptămâni, sperăm să nu existe contestații și se va interveni în forță de îndată ce contractele vor fi încheiate”, ne-a declarat Dan Diaconu, viceprimarul Timișoarei.

”Prestația o facem în baza licitației pe care societatea de horticultură a câștigat-o, iar restul de zone, după câte știu, au fost adjudecate de alte firme, care este treaba dânșilor. Noi ne-am ocupat doar de zona centrală de parcurile importante, mari”, precizează Andrei Drăgilă, directorul firmei de horticultură.

Festivalul Timfloralis se va desfășura până pe 24 mai. Timișorenii vor putea vedea cele peste 7.000 de flori, naturale și artificiale sau vor putea participa la ateliere de creație în arta aranjamentelor florale sau de Ikebana.

Curăţenie voluntară în parcuri. Primăria încă nu a încheiat un contract cu o firmă de spaţii verzi 

Reporter: Raluca Popa
Operator: Viorel Jiva
Editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri