Ciarda Roșie, tot în şantier. Lucrările ar fi trebuit finalizate, însă a fost stabilit un nou termen

Data publicării:
ciarda prima

De peste jumătate de an, timişorenii din Ciarda Roşie locuiesc în praf, mizerie şi gălăgie. Totul din cauza şantoerului de la ei din cartier. Acum autorităţile le dau o veste proastă. La solicitarea constructorului, termenul de finalizare a lucrărilor a fost prelungit cu 70 de zile. Motivul? Nu s-a putut munci pe şantier din cauza vremii.

Un calcul simplu arată că şantierul va continuă încă 14 săptămâni, pentru că termenul de 70 de zile se referă doar la cele lucrătoare. În weekend, spun muncitorii, nu se munceşte:
- Acum, cu atâtea ploi anul acesta, nu poţi să faci tot. Acum am turnat betonul acesta. Nu merge aşa.
- Cât munciţi? Munciţi şi în weekend?
- Nu.

Locuitorii din zonă trebuie să se împace cu noroiul care apare când plouă şi cu praful din zilele însorite. Vestea că şantierul se prelungeşte nu e pe placul lor: ”Greu. Ce să facem?! Suportăm asta este până când termină”, - Când credeţi că vor termina?, ”La anu'”.

Autorităţile locale spun că au fost nevoite să prelungească termenul de finalizare, pentru că nu au avut altă variantă; însă ameninţă cu penalizări dacă lucrarea nu e finalizată nici în primăvară.

”Firma care are contract pentru lucrări evident că va fi penalizată dacă nu termină. Acum, termenul s-a dat din cauza ploilor, dar aştept să văd mobilizare”, declară Nicolae Robu, primarul Timişoarei.

Modernizarea a cinci străzi din cartierul Ciarda Roşie costă aproape un milion de euro. Penalizările pe care riscă să le ia constructorul sunt de 0,5% pe zi.

Reporter: Caterina Ledrer
Operator: Adrian Hrişcu
Editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri