CICLISM. Campion național, la 17 ani

Data publicării:
IMG 0469

Ciclistul timişorean Mihăi Băbăiţă a terminat pe primul loc cursa de şosea a juniorilor, de la Campionatele Naţionale ce s-au desfăşurat, la finele săptămânii trecute, la Deva. Băbăiţă a scos cel mai bun timp pe traseul din oraş şi din jurul Devei, care a însumat 96 de kilometri.

„Competiția a fost una bună pentru mine. Totul a fost pregătit pas cu pas, de la începutul anului. Au fost multe atacuri, foarte cald, cred că temperatura ridicată a fost unul dintre cei mai mari dușmani. Un traseu complex, porțiuni de plat, coborâri abrupte, dificile...”, a povestit, în platoul „Diviziei Locale”, Mihai Băbăiță.

Sportivul de 17 ani este gata de al doilea stagiu de pregătire din Franța, la clubul Junior Nantes Atlantique, grupare la care a ajuns încă de anul trecut, la recomandarea antrenorului său, Florent Houreau. Mihai Băbăiță este singurul stranier din cadrul echipei

„Înainte de Mondiale voi merge în Franța și le voi pregăti așa cum trebuie, cum se cuvine, iar luna viitoare voi merge din nou, voi face câteva curse alături de echipă și sperăm să fie o experiență pozitivă”, a continuat Băbăiță.

Timișoreanul se pregătește de alte două competiții majore: europeanul de Velodrom și Mondialul de șosea, care va avea loc în Qatar, aproape de finalul anului și la startul căruia va fi singurul reprezentant al României.

„Sunt costul destul de mari, fiind Doha nu e chiar aproape, costuri pe care eu trebuie să le suport - transport și cazare - dar e o șansă de neratat, traseul de acolo mi se potrivește, vrem să fim într-o formă chiar mai bună decât la Naționale”, a adăugat Băbăiță.

La doar 17 ani, Mihai Băbăiță este unul dintre cei mai promițători cicliști din România.

Redactor: Claudiu Sav

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri