Cimitir cu morminte anonime. Inscripţiile din bronz de pe crucile din cimitirul Rusu Şirianu au fost furate

Data publicării:
morminte

"Felinarul și aici rama fetei. Uitați. Fix la niciun an, șase luni de zile nu mi-a lăsat-o" - Furturile din cimitirul Rusu Șireanu au curs pe bandă rulantă în ultimele săptămâni. Literele, cifrele și ramele din bronz au fost smulse de pe cruci. Puține locuri de veci au rămas intacte, iar oamenii vin zilnic să supravegheze zona. Este și cazul Mariei Scurtulescu.

"De la ora 7 și 18 minute. Aseară am stat aici până la șapte și copilul a stat până s-a întunecat în mașină afară. În fiecare zi, eu sunt paznic în cimitir", spune Maria Scurtulescu, păgubit.

"Zeci de morminte au rămas doar cu urmele literelor și cifrelor, iar pe unele cruci nici nu se distinge numele decedatului", afirm[ Angela Novăcescu, reporter Digi24 Timişoara.

"În data de 6 am venit la cimitir, nu am mai avut numele. În data de cinci, la ora trei și jumătate am plecat din cimitir și erau literele, era totul", a precizat Doina Megyes, păgubit.

"Este foarte neplăcut și dureros, de exemplu aici. Este foarte dureros",
"Au dispărut cifrele de pe crucea tatălui, de pe mormânt și am venit să constatăm",
"Literele acestea nu sunt ieftine. Sunt scumpe. Cel puțin șapte, opt euro litera", sunt alte opinii.

Oamenii cer, acum, să fie despăgubiți de primărie, însă, cimitirul se află în administrarea unei firme private.

"Evident că răspunde firma care are în administrație cimitirul și va trebui să răspundă pentru că are obligația să păzească un asemenea loc cu sfințenie"", ne-a declarat Nicolae Robu, primarul Timișoarei.

"Un mormânt nu poți să îl păzești. Să stai în dreptul unui mormânt. La cei care li s-au furat se vor trimite adrese să se prezinte la noi la cimitir și se va remedia situația. Se vor pune litere, dar se va recomanda să nu se mai pună de bronz. Mai bine să fie sculptate", a afirmat Adrian Costan, administrator cimitir Rusu Șireanu.

Păgubiții au făcut și două plângeri la poliție, iar oamenii legii sunt acum pe urma suspecților.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri