Cinci spitale din Timiş nu au rambursat bolnavilor banii cheltuiţi cât au fost internaţi

Data publicării:
pacienti prima

Copiii şi vârstnicii sunt primii pe lista celor care au nevoie de vaccin antigripal. În lipsa lui, părinţii, de exemplu, îi feresc pe cei mici de gripă cum ştiu mai bine: ”Fructe, deci vitamine naturale, siropuri cu vitamine. Astea ajută la organism”, ”Grăuncioare de polen, fructe, legume, tot ce e natural”.

Abia în această lună Ministerul Sănătăţii a reuşit să finalizeze procedura de achiziţie a dozelor de vaccin antigripal, aşa că distribuirea lor se face cu întârziere. În plus, în Timiş au fost trimise doar 2.300 de fiole din cele 36.000 solicitate. De 15 ori mai puţine. În acesta condiţii, cadrele medicale spun că vor aplica metoda primul venit, primul servit.

”Am cerut puţin, n-am depăşit 50 şi dacă se primesc 10 fiole sunt mulţumită. Cele câteva fiople pe care le vom primi le vom da la cei care se vor nimeri în ziua aceea la cabinet”, ne-a anunțat Maria Găvruţă, medic de familie.

Serul va ajunge în farmacia Direcţiei de Sănătate Publică Timiş în această săptămână. ”Se va încerca o repartiţie echitabilă între ei aşa încât să îşi poată imuniza cât mai rapid toate persoanele care sunt pe lista lor şi pe care ei le consideră că sunt eligibile la un risc foarte mare de îmbolnăvire”, spune Dana Şpac, purtătorul de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică Timiş.

Situaţia este asemănătoare şi în judeţul Caraş-Severin, unde din cele peste 27.000 de doze cerute de medicii de familie au ajuns doar 1560.

Redactor: Caterina Ledrer
Operator: George Ştefăniţă
Editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri