Colegiul ”C.D Loga”, în prag de mutare. Elevii vor învăţa în alt spaţiu, până când renovarea colegiului va fi gata

Data publicării:
loga

În această clasă se va rade, se va gletui și se va zugrăvi, se va schimba instalația electrică și la fel în toată clădirea. Așa arată mai toate clasele din clădirea în care a funcționat Grupul Școlar „Tudor Tănăsescu". Imobilul pare unul părăsit: fără becuri sau clanțe la uși, cu obiecte sanitare vechi și cu mașinării uitate în fostele laboratoare ale liceului. Totul va fi, însă, recondiţionat.

”Clădirea nu mai este folosită de aproximativ doi ani, pentru că elevii nu mai sunt la nivelul de acum doi ani. Pe toate holurile sunt necesare lucrări de zugrăvire, care însemnă igienizare, reparații curente la instalația electrică”, afirmă Cornel Covăsală, administratorul clădirii Grupului Școlar „Tudor Tănăsescu".

Aproape 1.000 de elevi și peste 60 de profesori de la Colegiul Național ”C.D. Loga” vor face peste câteva săptâmâni cursuri în aceste încăperi. Reabilitarea se va face pe cheltuiala primăriei. ”Din punct de vedere al numărului de spații acoperă necesitatea Liceului ”C.D. Loga”. Este vorba despre 36 de spații pentru ca toți elevii să facă cursuri de dimineață. Lucrările ce vor fi executate sunt, în general, de igienizare și câteva lucrări la sistemul de iluminat din clase care este unul de tip vechi”, spune Dan Diaconu, viceprimarul Timișoarei.

Printre elevi, mutarea nu provoacă tocmai bucurie: ”Va trebui să merg mult mai mult dimineața și voi face mult mai mult timp. Te avantaja că era în centru. Da, chiar da”, ”Nu prea îmi plăcea ideea și e cam aiurea ca din centru să mergi la Pădurea Verde unde nu trece 16-le, 4-le. Într-adevăr, am găsit după ploaie, nu ne-am gândit că poate să intre apa dar am găsit”, ”La o mică ploaie, aici erau bălți de 10 cm. Erau găleți pe holuri pentru a avea unde să picure”.

”Era necesar să eliberăm acest spațiu pentru desfășurarea lucrărilor de reabilitare a clădirii. Ne vom muta cu câteva obiecte de mobilier pentru a asigura condițiile necesare acolo”, ne-a declarat Mariea Ștefan, directorul Colegiului Național ”C.D. Loga”.

Aproximativ 10 luni se vor ţine cursuri în noul spaţiu. În acest timp, clădirea Colegiului Naţional ”C.D Loga” va fi renovată atât în interior, cât și în exterior. Reparațiile au început deja, cu bani de la Banca de Dezvoltare si Reconstructie a Germaniei. În primă fază, municipalitatea va investi un milion de euro, însă se pregătește să deruleze și un proiect pe fonduri europene, care prevede reparaţii capitale.

Reporter: Raluca Popa
Operator: Adrian Hrișcu
Editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri