Complexul Energetic Hunedoara, în insolvență

Data publicării:
ceh in insolventa mare

Potrivit liderilor de sindicat, intrarea în insolvență nu este o veste bună pentru angajați, deoarece administratorul judiciar va trebui să aplice un program de restructurare accelarat, pentru recuperarea celor 1,2 miliarde de lei, datorii acumulate de CEH încă de la înființare. 

În dosarul ajuns pe masa unui judecător sindic de la Tribunalul Hunedoara s-au aflat   19 cereri de intrare în insolvență a complexului. 18 dintre ele au fost depuse de diferiți creditori, iar cea de-a 19 a fost chiar de consiliul de administrație al CEH, la sfârșitul lunii decembrie.

„Instanța a admis cererea formulată de către debitoare, a dispus deschiderea generală a procedurii de insolvență, a fost desemnat în prezenta cauză administratorul judiciar provizoriu, Casa de Insolvență GMC Craiova”, a explicat Ildiko Glăman, purtătorul de cuvânt al Tribunalului Hunedoara.

Consiliul de Administrație al Complexului Energetic a propus, pe lângă intrarea în insolvență a societății, și numirea unui anumit administrator judiciar. Instanța a decis însă ca firma care, cel puțin provizoriu, se va ocupa de insolvența complexului, să fie una dintre cele solicitate de creditori.

„În cazul în care există solicitări atât din partea debitorului, cât și din partea creditorilor, prevalență are cererea creditorilor. Cum în cauză au fost făcute mai multe solicitări, a fost luată în considerare, pe principiul primei solicitări venite, cea a creditorului UPSROM”, a precizat și Ioan Drăgan, judecător, Tribunalul Hunedoara.

La prima reunire a creditorilor se poate decide dacă firma desemnată drept administrator judiciar va fi sau nu menținută până la finalul procesului de restructurare. Sindicaliștii din cadrul CEH nu sunt mulțumiți de societatea din Craiova numită de instanță.

„Această solicitare a președintelui consiliului de administrație trebuia să vină în urmă cu mult timp, în așa fel încât soarta angajaților, soarta Complexului Energetic să nu poată fi transmisă de un judecător în mâna unei societați de insolvență despre care nimeni nu știe, n-a auzit nimic”, a declarat Petre Nica, președintele Sindicatului „Muntele”.

Complexul Energetic Hunedora a fost înființat în anul 2013 și a acumulat până acum datorii de peste 1,2 miliarde de lei. în cadrul structurii energetice lucrează în prezent în jur de 6000 de oameni.

Reporter: Andrada Velciov

Operator: Tiberiu Mariș

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri