Consultanţă în carieră pentru studenţii economişti

Data publicării:
misca prima

Stagii de practică plătite la 40 de companii din vestul ţării şi cursuri în cadrul cărora le sunt analizate abilităţile de specialişti în resurse umane. Acestea sunt principalele beneficii de care vor avea parte tinerii de la Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerii, din cadrul Universităţii de Vest din Timişoara.

„Foarte mulţi dintre cei 40 de parteneri care asigură stagiile de practică au venit ei către noi cu această ofertă. Sunt firme în dezvoltare. În general, firme multinaţionale din Timişoara, care se dezvoltă şi care au nevoie de forţă de muncă.Iar experienţa anului trecut spune că o bună parte dintre ei rămân la locurile de muncă", precizează Ovidiu Megan, decanul Facultăţii de Economie şi Administrarea Afacerilor din cadrul UVT.

Rajesh Mişcă este unul dintre experţii care îi vor ajuta pe studenţi să facă trecerea de la campus, la corporaţie: „Studenţii nu sunt învăţaţi să gândească precum un antreprenor. Li se spune mereu: vei fi evaluat în baza unui examen. Eu îţi pun o întrebare, tu trebuie să răspunzi. Dar viaţa nu are un set de întrebări. Aşadar, fiecare zi e o nouă experienţă pentru tine. Şi tocmai acest lucru este foarte dificil pentru studenţi".

Studenţii care au trecut deja prin experienţa stagiilor de pregătire spun că practica s-a dovedit foarte importantă şi chiar i-a ajutat să obţină un loc de muncă: „Am trăit o experienţă adevărată în cadrul unei companii. De exemplu, am fost într-o companie de audit la nivel local în care, pur şi simplu, au reuşit să mă integreze în circuitul lor, dacă pot să-i spun aşa, de angajat, şi făceam exact ceea ce făceau şi ei şi pot să spun că asta m-a ajutat foarte mult în dobândirtea jobului pe care îl am acum".

Iar studenţii economişti spun că îşi doresc să se înscrie la stagiile de practică, pentru că aşa pot acumula cât mai mult cunoştinţe şi, astfel, pot deveni adevăraţi oameni de business: „Tot ce am învăţat teorie la facultate nu seamănă cam deloc cu ceea ce faci în practică. Adică nu prea se cere, e mai mult o bază ce înveţi la facultate, dar nu prea pui în practică în viaţa reală”, - Ce speri să înveţi de aici? ”Cât mai multe lucruri noi, pe care să le pot aplica în viaţa, cum să mă dezvolt eu ca persoană şi cum să fiu un antreprenor de succes".

Valoarea proiectului derulat de Faculatea de Economie este de 1,4 milioane de lei. Tinerii care participă la stadiile de practică vor primi şi o bursă de 500 de lei, iar, la final, cei mai bine pregătiţi patru studenţi vor fi recompensaţi cu 1.500 de lei fiecare.

reporter: Miodrag Hojda
operator: Dan Şoşdean
editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri