Controale în secțiile de chirurgie. În vizor, situația internărilor și a decontărilor

Data publicării:
controale

În Secţia de Chirurgie Plastică şi Reparatorie a Spitalului Judeţean din Timişoara, toate cazurile care se încadrau la chirurgie estetică erau trimise spre clinicile private. Cu toate acestea, este greu de făcut diferenţa, spun medicii, între imagine şi nevoie. ”Bariera asta de chirurgie estetică şi chirurgie de necesitate, de reconstrucţie, cred că trebuie foarte bine definită.(...) De multe ori faci o reconstrucţie a unui sân care a fost amputat, dar sânul celălalt are o altă formă(...) trebuie să faci să fie uniform”, spune Gheorghe Nodiţi, şeful Secţiei de Chirurgie Plastică şi Reparatorie, de la Spitalul Judeţean din Timişoara.

Aproape 700 de pacienţi asiguraţi au suferit diverse intervenţii chirurgicale în Secţia de Chirurgie Plastică din Timişoara. Teoretic, toate aceste cazuri au indicaţie medicală de necesitate. ”La Spitalul Municipal din Timişoara, pe secţiile de chirurgie au fost raportate la Casa Naţională şi validate 2274 de cazuri, iar la Spitalul Judeţean din Timişoara pe secţia de Chirurgie Plastică au fost validate 677 de cazuri”, afirmă Mariana Marcu, purtătorul de cuvânt al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Timiş.

Şefii celorlalte secţii de chirurgie din cadrul spitalelor din Timişoara spun că aceste controale sunt binevenite şi sunt de părere că scandalul din Bucureşti este un caz izolat.

”Dacă dânşii controlează, să cotroleze, hârtiile sunt toate arhivate, avem o arhivă din 1918, vreau să vă spun, din 1920, şi le punem la dispoziţie această arhivă”, precizează Lazăr Fulger, şeful Secţiei de Chirurgie II, Spitalul Judeţean Timişoara.

Conducerile unităţilor sanitare de-abia au scăpat de o altă rundă de controale pe igiena din secţii. Spitalul Municipal din Timişoara a primit şi un plan de conformare: mai multe grupuri sanitare trebuie modernizate, iar curăţenia va fi mult mai strict făcute în anumite secţii.

”O parte au fost deja remediate, o parte necesită un pic puţin mai lung pentru că este vorba despre nişte lucrări de refacere a unor anumite spaţii, însă lucrurile la momentul la care termenul va ajunge la final, vor fi rezolvate”, anunță Octavian Mazilu, managerul Spitalului Municipal din Timişoara.

La Timişoara vor avea loc controale în secţiile de chirurgie ale Spitalului Judeţean, ale Spitalului Municipal şi ale unei clinici private, specializată în chirurgie plastică.

reporter: Maria Rohnean
operator: Mihai Pop
editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri