Copil rănit de un calorifer, pe holul Clinicii de Pediatrie a Spitalului Judeţean din Timișoara

Data publicării:
calorifer

Luka, în vârstă de cinci ani, se afla pe holul Clinicii de Pediatrie a Spitalului Judeţean din Timişoara. El aştepta alături de mama sa să intre în cabinetul unui medic, pentru un control.

„Copilul se juca lângă acest calorifer în momentul în care bucata de fier s-a desprins şi s-a prăbuşit peste acesta”, precizează Maria Rohnean, reporter Digi24 Timişoara.

Copilul şi mama sa au rămas blocaţi sub calorifer. „A căzut pe amândoi, cred că ăsta a fost norocul lui, toată lumea ne-a spus că a căzut şi pe mine şi că am fost atât de aproape de el, încât a scăpat el un pic mai uşor. Nu vreau să mă gândesc cum ar fi fost dacă eu nu eram lângă el”, afirmă Viorica Talabă, mama copilului.

În ajutorul celor doi au sărit asistentele, dar şi şeful clinicii, care a auzit zgomotul. După acordarea primului ajutor, cei doi răniţi au fost trimişi la Spitalul de Copii.

„I s-a făcut copilului de urgenţă o examinare generală şi locală, vizavi de leziuni. În momentul examinării avea semne de contuzie minoră şi escoriaţii la nivelul gambei, coapsei, în rest nu erau semne de fractură”, ne-a declarat Liviu Pop, şeful Clinicii de Pediatrie, Spitalul Judeţean din Timişoara.

„Nu ştiu...aici, vedeţi, şurubul ăsta lipsea, nu era, în fine...”, spunea medicul care a examinat caloriferul.

Astăzi, după două zile de spitalizare, copilul a fost externat. Din fericire, rănile nu sunt grave, însă părinţii vor să depună plângere penală.

„Vreau să scot în evidenţă ca să se ia măsuri şi vom merge mai departe la Medicină Legală”, spune Viorica Talabă.

Părinţii copiilor aflaţi astăzi în spital condamnă ceea ce s-a întâmplat la Clinica de Pediatrie:

„Părintele cred că e ultimul care ar trebui găsit vinovat. De la conducere şi până la omul care are grijă de întreţinerea spitalului”.

„Copiii ar trebui supravegheaţi în primul rând şi prevenit, să nu se mai întâmple”.

„Ar trebui controlate, verificate lucrurile, nu lăsate la voia întâmplării”.

Incidentul a ajuns şi în atenţia conducerii Spitalului Judeţean, care a declanşat o anchetă. „Am stabilit că toate secţiile, toate clădirile Spitalului Judeţean vor fi urgent inventariate, astfel încât, în ceea ce priveşte sistemul tehnic, adică partea de instalaţii,  toate să fie verificate, făcut un proces verbal astfel încât să ştim exact ce se întâmplă”, ne-a declarat Marius Craina, managerul Spitalului Judeţean din Timişoara.

Reprezentanţii clinicii susţin că, deşi nu au mai avut loc de mult renovări majore, clădirea se află într-o stare bună. Caloriferele însă nu au fost însă înlocuite de peste 15 ani.

Un băiat și-a prins mâna într-un calorifer, la școală. A fost nevoie de intervenția pompierilor 

Reporter: Maria Rohnean
Operator: George Ştefăniţă
Editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri