Cu bicicleta până în Serbia. Primii 10 kilometri de pistă vor fi inauguraţi în septembrie

Data publicării:
pista prima

Pista de biciclete începe din Timișoara, de lângă podul Modoș și continuă pe traseul: Utvin - Sînmihaiu Român - Uivar - Otelec - graniţa cu Serbia. Pe aici vor merge, pe bicicletă, timişorenii până în Serbia. Pista de biciclete va avea 37 de kilometri lungime şi doi metri lăţime. Terasamentul a fost deja realizat şi urmează să se toarne primul strat de asfalt. Pista va fi funcţională începând cu anul 2015.

Timişorenii pasionaţi de plimbări pe două roţi abia aşteaptă să pedaleze pe malul râului Bega, departe de forfota oraşului: „Clar nu este gata încă, dar sperăm, dacă o continuă tot aşa, sperăm ca anul viitor să şi mergem până la sârbi", „E extraordinară, mai ales pentru noi bicicliştii, care cu greu reuşim să găsim o pistă pe care să mergem dintr-o parte în alta a oraşului. Acum dacă este şi internaţional, e mai bine. De agrement e bună, să ieşi cu familia, cu copii", „De abia aştept să fac o cursă din asta. Chiar mă bucur şi oricând m-aş duce, cel puţin odată pe săptămână"

Pista continuă şi pe teritoriul Serbiei, pe o lungime de aproximativ 20 de kilometri. „Sperăm ca de săptămâna viitoare să începem să turnăm asfalt. Avem deja șapte kilometri pregătiţi pentru asfaltare. În iunie şi iulie am avut precipitaţii şi lucrările au întârziat un pic, dar vor termina lucrarea în graficul de execuţie, adică 31 decembrie 2014", ne-a declarat Ervin Luci, directorul Administraţiei Bazinale a Apelor Banat.

„Sperăm, în luna septembrie, dacă ne permite vreme, aţi văzut că am avut şi situaţii mai delicate din punct de vedere meteorologic, undeva în luna septembrie să inaugurăm primii 10 kilometri de pistă", ne spune Călin Dobra, vicepreşedintele CJ Timiş.

Realizarea pistei de biciclete care va lega Timişoara de Serbia costă 2,3 milioane de euro, iar cei mai mulţi bani vin de la Uniunea Europeană.

Reporter: Caterina Ledrer
Operator: Adrian Ionescu
Editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri