Cu maşina pe pista de biciclete. Bicicliştii cer amplasarea unor stâlpişori care să blocheze accesul autoturismelor 

Data publicării:
biciclete prima

”Merită aştia ceva? Merită să se facă aşa ceva? Ăştia merită o amendă ca lumea. Acum poate că sunt pescari”. În imagini se poate vedea cum mai mulţi conducători auto circulă fără nicio problemă pe pista aflată încă în lucru.

Pista pentru biciclete are doi metri lăţime, iar asfaltul este proaspăt turnat. Aşa că este o tentaţie pentru şoferi să facă o plimbare cu maşina pe aici. Însă ei nu au voie să facă acest lucru pentru că pista a fost creată special pentru biciclete şi este amplasată şi pe digul de protecţia al râului Bega. Până cum au fost amendaţi doi şoferi, fiecare a primit o sancţiune de 7.000 de lei.

Şi nu doar şoferii folosesc pista fără drept. Printre biciclişti îşi fac loc şi cei care merg cu motoscuterul. Explicaţia lor: nu există indicatoare care să le interzică accesul: ”Păi să se pună ceva table de Interzis şi atunci ştie lumea”.

Locuitorii din zona Sânmihaiu Român, pe unde trece pista pentru biciclişti, cunosc situaţia şi le cer autorităţilor să ia măsuri: ”Bineînţeles. Îs destule. Nu ştiu de ce nu sunt puse în aplicare amenzile. Au pus piatră până sus la margine şi distruge”, ”Nu e ok, nu e bine că încurcă bicicliştii”, - Aţi văzut maşini urcând pe pistă? ”Pescarii, în general, pentru că nu sunt puse indicatoare că nu au dreptul”.

Problema este că pista a fost proiectată pentru a susţine greutatea unui biciclist şi nicidecum a unei maşini, iar astfel se strică investiţia de 2,3 milioane de euro, spun autorităţile.

”Sunt prevăzuţi acei stâlpişori, dar momentan nu putem să-i punem pentru că suntem în execuţie. Dacă punem stâlpişori, autovehiculele noastre de execuţie nu pot să intre. În momentul în care va fi un tronson gata atunci vor fi stâlpişori şi nu mai au acces autovehiculele”, anunță Luci Ervin, directorul Administraţia Bazinală de Apă Banat.

Pista de biciclete care leagă Timişoara de Serbia este realizată în cadrul unui proiect finanţat de Uniunea Europenă. Are 37 de kilometri pe teriotoriul României, din care au fost deja asfaltaţi 15. Sârbii trebuie să facă şi ei 20 de kilometri până în oraşul Zrenjanin. Termenul de finalizare este 15 decembrie 2015.

Reporter: Caterina Ledrer
Operator: G. Ştefăniţă / V. Jiva
Editor web: C. Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri