Cu noaptea-n cap, pentru ajutoarele de la UE. În Arad, 7.000 de persoane vor primi pachete cu alimente

Data publicării:
ajutoare

”10 persoane! Una, două - trei. Păi noi suntem unul numai. El e însoţitor! Patru... băi, staţi acolo” Până să ajungă în faţa uşii depozitului în care se distribuiau ajutoarele, oamenii au aşteptat în stradă mai bine de o oră şi jumătate. Cei mai mulţi au venit cu mult înainte de începerea programului: - De ce aţi venit aşa devreme? ”Am venit că altădată...”, - Aţi rămas fără cumva? ”Nu că am rămas fără, numai că era multă lume şi acum am zi că poate - poate!”, - Vă e frică că nu o să prindeţi sau din ce cauză? ”Nu. Să nu stăm la aglomeraţie”, - Preferaţi să plecaţi mai devreme de aici? ”Da”, - Şi merită trezitul cu noaptea în cap? ”Păi ca să nu stai la coadă merită!”, ”Când eşti sărac merită! Eu de exemplu vin din spital. A venit soţul după mine şi m-a învoit”.

Fiecare persoană a primit peste 25 de kilograme de alimente. Şi, deşi nu au existat probleme legate de distribuţia lor, aproape toţi cei care au venit după ele s-au plâns că... nu prea au cu ce să le care: ”Poate că dăm telefon după un taxi sau vedem, o cunoştinţă”, - Dar în mână nu se pot duce? ”Nu poţi, că eu cu genunchiul. Eu aproape nu pot să mai umblu”.

”Cei care nu se pot... care sunt nedeplasabili, persoanele alea, o să ne anunţe, există nişte telefoane la centru, ne anunţă că sunt nedeplasabili şi atunci le vom duce noi acasă”, spune Cezar Jancă, director general adjuct, DDAC Arad.

În total, numai în municipiul Arad vor primi ajutoare 7.000 de persoane. Alimentele oferite de Guvernul României şi Uniunea Europeană se vor distribui până pe 10 ianuarie, cu posibilitatea ca termenul să fie prelungit.

Reporter: Dan Codre
Operator: Cristian Kovacs
Editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri