Culisele dosarului de la vârful IPJ Timiş. Agenții care respectau legea erau detașați 

Data publicării:
culise prima

Primarul oraşului Recaş a hotărât ca, în perioada campaniei electorale pentru alegerile prezidențiale de la sfârşitul anului trecut, niciun locuitor să nu mai fie sancţionat. Prin urmare, a apelat la persoane influente din partidul din care făcea parte, de la nivel judeţean, dar şi la mai marii Poliţiei Judeţene. Doleanţele edilului au ajuns și la cei care conduc Poliţia Recaş, care au avut grijă să-şi instruiască subalternii.

Instruirea subalternilor

„Acuma, eu zic că totuşi, cale de întoarcere există şi, ce vreau eu să spun? Nu are rost, noi, să ne punem cu ăştia, că până una-alta ăştia conduc. Politicul", spunea cms.şef Marian Temu, şeful Poliţiei Recaş, către subalterni.

Agenții care au refuzat să încalce legea l-au nemulțumit profund pe primar. Potrivit DNA, în plină campanie electorală pentru alegerile prezidenţiale, primarului oraşului Recaş i-a reproşat şefului Serviciului Rutier din Timişoara că a văzut o maşină dotată cu aparat radar pe una din străzile oraşului. Edilul i-a precizat comisarului-şef că nu doreşte ca oamenii din localitate să fie sancţionaţi, în perioada campaniei.

Obiectivul primarului era să obţină 51% din voturi pentru candidatul partidului din care face parte. Astfel, demersurile sale către conducerea Inspectoratului de Poliție Timiș erau continue. Cu toate acestea, atât edilul cât şi adjunctul inspectoratului au constatat că poliţiştii rutieri din Recaş încă aplică legea. Ba mai mult, chiar un consilier local a încasat o amendă de 3.200 de lei.

Despre agenții care respectau legea

„Păi nu-s normali, mă!(...) N-au înţeles încă nimic", ar fi afirmat cms. şef Florin Bolbos, inspector şef adjunct la IPJ Timiş, către primarul din Recaş.

Iar un ultim caz l-a pus pe jar pe edilul din Recaş. La sfârşitul lunii octombrie a anului trecut, şefa sa de de campanie, care deţine două magazine alimentare în centrul oraşului, a fost sancţionată pentru conducerea unui autoturism care nu avea verificare ITP şi nici asigurare.

Poliţiştii rutieri din Recaş au sancţionat mai multe persoane din anturajul primarului, printre care şi şefa de campaniei a acestuia. Când a auzit aceste lucruri, edilul a făcut demersuri pentru detaşarea poliţiştilor în alte localităţi.

Şefa de campanie a primarului nu a trecut astăzi pe la magazinele pe care le deţine în localitate. Angajatele sale însă au numai cuvinte de laudă la adresa primarului: ”Dintr-o cameră uite-aşa, a pornit o afacere în care are câţiva zeci de angajaţi... cu construcţii. Din atâta, s-a făcut atâta. Dacă acasă la el, afacerea a făcut-o din atâta, atâta, şi aici la fel a făcut”.

Doar că, potrivit documentelor întocmite de procurorii DNA, edilul are înmatriculate pe firmă mai multe vehicule. Printre ele, un camion cu inspecţia tehnică expirată de trei ani şi o altă autoutilitară cu verificarea tehnică expirată de aproape şapte ani. Primarul din Recaş, şeful IPJ, adjunctul inspectoratului şi şeful Serviciului Rutier Timis urmează să afle în această seară dacă vor rămâne în arest pentru următoarele 30 de zile.

CITEȘTE ȘI: Șeful IPJ Timiș, adjunctul său, alți ofițeri, dar și primarul din Recaș - reținuți 

Reporter: Maria Rohnean
Operator: Mihai Pop
Editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri