Cupa României la fotbal feminin merge la Tg. Mureș

Data publicării:
cupa romaniei hd

Fetele din Târgu Mureș au plecat acasă cu trofeul, după 6 ani în care au așteptat acest moment. Mureșencele s-au impus în timpul regulamentar cu 2-1, iar la final au declanșat fiesta. 

„Așteptăm de 6 ani, e o bucurie de nedescris, am jucat de la egal la egal cu ele, le-am bătut”, spune Anamaria Gorea, de la ASA Târgu Mureș.

„În sfârșit am câștigat și noi, am meritat acum. [De cât timp așteptați victoria asta?] De mult timp, nici nu mai contează acum, contează că am câștigat”, a declarat și Csilla Sarosi, de la ASA Târgu Mureș. 

„Fotbalul dacă este o povară nu merită să fie jucat, din păcate toate lumea vorbește de fotbal ca de o povară, dar uitați aici, bucuria lor, ele joacă din inimă, ele le dau oamenilor mai mult decât toți fotbaliștii din lumea asta”, a explicat Carol Secaș, antrenorul celor de la ASA Târgu Mureș.

În tabăra Olimpiei Cluj, tristețea a fost pe măsură. Fetele nu și-au putut stăpâni lacrimile nici măcar când au primit medaliile de argint.

„Chiar ne-am chinui foarte mult, să ajungem până aici... [În alte partide le-ați bătut pe fetele de la Târgu Mureș?] Da. [A fost greu meciul?] Da, a fost greu de pe bancă, darămite din teren”, a spus, la final, printre lacrimi, Oana Negrea, de la Olimpia Cluj.

La partida de la Hunedoara a asistat și președintele Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu.

„Foarte multe dintre jucătoarele pe care le-am văzut azi fac parte deja din loturile naționale, fie că vorbim de loturi de juniori, pentru că am avut azi chiar jucătoare de 16 ani care joacă la senioare, astfel încât fotbalul feminin are o caracteristică de acest tip”,  a precizat președintele FRF.

FRF a fost inclusă recent  într-un proiect pilot al UEFA privind dezvoltarea fotbalului feminin, care poate fi dublat, în premieră. de o calificare la un campionat european de fotbal.

Reporter: Andrada Velciov

Operator: Tiberiu Mariș

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri