De la lupta cu teroriștii, viral pe internet. Un subofițer din Lugoj postează pe internet video-uri cu tehnici de supraviețuire

Data publicării:
supravietuire

Claudiu Pujky are 44 de ani și e unul din sutele de militari români care au luptat în Irak și Afghanistan, alături de trupele NATO. Întors din ultima misiune, și-a dorit ca și românii să învețe din experiența celor care își slujesc țara în uniformă. Așa că, acum, Claudiu postează pe internet clipuri cu tehnici de supraviețuire:

”Salut, sunt Claus. Scenariul din ziua de astăzi este că am ieșit la rafting, mi s-a răsturnat caiacul, am căzut în apă. Adăposturile semideschise. O să încerc să pun și pe interior un pic, iar în seara asta am un acoperiș deasupra, sunt ferit de ploaie”.

Situațiile-limită prin care a trecut în războiul din Orient l-au inspirat pe Claudiu să predea lecții virtuale despre cum se contruiește un adăpost în sălbăticie sau cum se păstrează temperatura corpului.

”Vedeam lume care nu știa să își care un bidon de apă după sau rămâneam poate fără provizii pentru cât ne întorceam până în bază. Experiența pe care am prins-o acolo aș putea-o pune în practică și în zona asta”, ne-a declarat Claudiu Pujky.

Așa că sute de oameni urmăresc acum, pe internet, clipurile subofițerului din Lugoj:
”Să fac adăposturi din folie din sacii de gunoi, de exemplu”,
”Eu zic că îi sănătos să mergi în păduri și așa și ai nevoie de chestiile astea, mai ales de kiturile astea de aprins focul”.

”Sunt de ajutor celor care pot ajunge în situaţii-limită, cu probleme, sunt de ajutor, le urmăresc uneori cu frăţiorii mei mai mici. Sunt mândră de el, oricum, ca și coleg”, ne-a spus căpitan Diana Iuga, ofiţer de presă al unității militare din Lugoj.

Subofiţerul din Lugoj caută acum să descopere noi tehnici de supravieţuire pe care le va încărca pe internet.

Reporter: Vlad Ungar
Operator: Adrian Ionescu
Editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri