De săptămâna viitoare, încă două şantiere mari în Timişoara 

Data publicării:
santiere-1

Odată cu extinderea transportului în comun până în Dumbrăvița, în următoarele șase luni, va fi lărgit drumul de ieșire din oraș, la patru benzi. Proiectul european de prelungire a liniei de troleibuz 14 depășește 17 milioane de lei. Zilnic pe drumul care leagă Timișoara de Dumbrăvița trec mai bine de 22.000 de mașini.

”Vreau să vă spun că traficul în Dumbrăvița este foarte aglomerat, toți am simțit asta, vrem să mai decongestionăm puțin traficul și introducerea liniei de troleibuz ne va ajuta enorm de mult”, spune Ion Malac, primar Dumbrăvița.

O altă arteră importantă din Timişoara intră în şantier de săptămâna viitoare. Lucrările de refacere a liniilor de tramvai de pe Strada Ștefan cel Mare vor fi o provocare pentru constructori. Cu atât mai mult cu cât pe acolo treceau şi cele mai multe dintre tirurile care tranzitează Timişoara.

”Pe partea dreaptă închidem liniile de tramvai și banda de circulație, le vom reface integral, apoi trecem pe partea celaltă. Tramvaiele vor fi suspendate”, anunță Chiș Culiță, directorul Direcţiei tehnice din cadrul Primăriei Timişoara.

”Lucrările se vor face foarte greu pentru că, în mod inevitabil, traficul va fi afectat. Vizează lucrări complexe ale liniilor de tramvai, refacere a carosabiluliui, a aleilor pietonale, amenajarea unor piste de biciclete și spațilui verde”, precizează Nicolae Robu, primarul Timişoarei.

Valoarea lucrărilor pe strada Stefan cel Mare este de 25 de milioane de lei, mare parte din fonduri europene.

reporter: Sorina Covlea
operator: Cosmin Pîrlogea
editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri