Derby-ul Banatului pe parchet, la Reșița

Data publicării:
derby handbal

După un an de pauză, duelurile handbalistice dintre Reșița și Timișoara se reiau în Liga Națională. Nou-promovata HC Adrian Petrea primește vizita celor de la CH Poli Timișoara, una dintre echipele momentului în Liga Națională. Formația pregătită de Pero Milosevic vine după o serie de excepție, de cinci victorii consecutive, care au propulsat-o până pe locul 3. 

„O să fie un joc foarte dificil. Cu atât mai mult acum, pentru că jucătorii mei sunt puţin obosiţi fizic şi psihic, pentru că s-au dăruit extrem de mult. Nu este deloc uşor, dacă nu dai sută la sută, orice echipă te poate învinge”, spune Pero Milošević, antrenor CH Poli Timișoara.

De partea cealaltă, HC Adrian Petrea a pierdut ultimele trei jocuri disputate, după un program dificil, cu HC Odorhei, CSM București și Steaua. Reșița – Poli rămâne un duel al orgoliilor, mai ales că teren se vor regăsi jucători ce au evoluat la ambele echipe. În lotul cărășenilor, sunt nu mai puțin de patru ex-poliști: Cristian Lela, Ioan Stan, Sebastian Pârvan și Ilie Vaidasigan. Iar de partea alb-violeților, doi ex-cărășeni sunt în formă maximă în acest moment. Este vorba despre Cristian Fenici și Demis Grigoraș, convocați, de altfel, de selecționerul Aihan Omer la echipa națională pentru viitoarea acțiune.

 „Sperăm să urmeze a şasea victorie, la Reşiţa. Am jucat acolo, e o sală infernală, cu un public senzaţional!”, declară și Demis Grigoraș, de la CH Poli Timișoara.

În întâlnirile din ultimii zece ani, gazdele nu au cedat niciodată: au câștigat opt partide și au remizat în alte trei disputate împotriva alb-violeților timișoreni. 

Reporter: Claudiu Sav

Operator: Dan Șoșdean

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri