Despre Poştă, Ambulanţă şi Librărie, în Orăşelul Copiilor

Data publicării:
copii

Sute de copii au mers, cu „paşaportul” primit de la Primărie, la fiecare dintre instituțiile „reconstituite” pentru ei. Ziua s-a transformat într-o adevărată lecție practică pentru cei mici: (la Poștă): „Acesta este un alfabet. Observaţi, aceasta este litera A, B, C şi aşa mai departe“, (în Ambulanță): „Aşa arată o măscuţă. Uite, asta e pentru copilaşi. Vezi butonul acesta de aici? Îl ataşăm aici şi atunci dăm drumul la oxigen, vezi?“.

Copiii au încercat căţăratul în copaci, dar au urmărit şi ce fac poliţiştii, pompierii sau medicii de pe ambulanţă. „Mi-a plăcut, este foarte frumos şi când te urci şi când îţi dă drumul simţi o cădere foarte frumoasă”, – Nu ţi-a fost frică? ”Nu, nu prea“, - Ai multe ştampile pe paşaport? ”Da”, Şi pe unde ai fost cu paşaportul? ”Pe undeva”, – Ai fost şi la şcoală? ”Da”, - Şi la primărie? ”Da”, – Şi pe unde ai mai fost? ”La Poliţie. La Pompieri, am pus casca. A fost prea mare“, „Am văzut cum se ia pulsul”, – Şi tu ţi-ai luat pulsul? ”Da“, spuneau cei mici.

„La primărie, fiecare care vine primeşte un paşaport. În acesta sunt trecute toate staţiile pe la care poate să treacă. De fapt, staţiile reprezintă în miniatură instituţii ale unui oraş adevărat. Sunt învăţaţi despre viaţa reală, dar într-un mod distractiv şi potrivit vârstei lor“, ne-a declarat Simona Grecea, organizator de activităţi în Orăşelul Copiilor.

Acţiunea se află la a doua ediţie organizată în Timișoara.

reporter: Miodrag Hojda
operator: George Ştefăniţă
editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri