Doi kaiaciști, cei mai buni sportivi timișoreni

Data publicării:
premii kaiacisti

Sportivii pregătiți de Octavian Ispas au concurat, în aceeași barcă la mondialele de juniori – unde au terminat pe locul patru, dar și la Europenele Under 23, unde au obținut argintul.

„La începutul anului trecut, m-am gândit împreună cu colegul meu și ne-am propus acest obiectiv, care s-a realizat datorită antrenorului nostru și al suportului familiilor și clubului am reușit să îl îndeplinim, să îl atingem”, spune Ioan Povălniceanu, de la CS Water Performance Timișoara.

„A fost un an foarte greu, cu o vară pe măsură și sperăm la mai bine pentru anul viitor. Sperăm să prindem Olimipada anului 2020 de la Tokyo”, completează colegul său de barcă, Cosmin Vieru.

„Mai avem cinci ani de zile de pregătire pentru Tokyo. Atunci vor avea 22-23 de ani, vârsta optimă pentru înaltă performanță în kaiac-canoe, deci avem speranțe mari”, a precizat și Octavian Ispas, antrenorul celor doi. 

Podiumul este completat de cea mai promițătoare jucătoare de tenis de masă din România, slătineanca Adina Diaconu, legitimată la seniori la campioana națională CS Dumbrăvița.

„Pe plan național am reușit să cuceresc toate titlurile, iar la Europenele din acest an am reușit să câștig 2 medalii de aur, la simplu și echipe și una de bronz în proba de dublu-mixt. Acum două săptmâni, la mondial am obținut medalia de bronz”, a declarat și Adina Diaconu, de la ACS Dumbrăvița.

În top s-au mai regăsit reprezentanți ai atletismului, dar și a scrimei, judo-ului, canotajului sau halterelor. Echipa anului la jocuri sportive a fost desemnată Timișoara Saracens, formația care în acest an a dominat cu autoritate întrecerea internă de rugby, cucerind toate cele trei trofee puse în joc: Cupa Regelui, Cupa României și Superliga. Mențiuni speciale au fost acordate echipei de baschet BC Timișoara, câștigătoare a Cupei României, dar și echipei de volei feminin ACS Agroland Timișoara, campioană națională la speranțe.

Reporter: Claudiu Sav

Operator: Dan Șoșdean

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri