Donator de sânge, de un sfert de secol. Primarul unei comune hunedorene crede că e de datoria fiecăruia să își ajute semenii

Data publicării:
donator

La spitalul din Hunedoara, acolo unde, regulat, donează sânge din anul 2008, primarul din Ghelari, asistentele și medicii de la laborator s-au obișnuit cu prezența lui acolo de trei ori în fiecare an: "De atâția ani ne cunoaștem și știm fiecare care sunt problemele nostre".

Edilul spune că nici nu și-a dat seama când a trecut un sfert de secol. A donat prima dată sânge când avea puțin peste 20 de ani.

"Am fost stagiar la Colibași. Mama unui coleg a avut un accident și avea nevoie de sânge. Medicul, după ce mi-a luat sânge, mi-a zis că am o grupă rară și că e nevoie de grupa mea și am devenit donator fidel de atunci", spune Ioan Bulbucan, primarul din Ghelari.

"Noi vrem donatorii care vin prima dată chiar și pentru cineva, noi să îi fidelizăm, să vină de 2, de 3 ori pe an, să vină la donare. Îi considerăm donatori mai siguri", spune Cristina Bichiș, medic laborator.

Pentru că și-a dat seama că gestul său poate ajuta în orice moment un bolnav care are nevoie urgentă de sânge, primarul încearcă acum să își convingă și colegii de serviciu să devină donatori.

"Am două motivații, una de sănătate, și una din dorința de a ajuta . Dânsul donează de foarte mulți ani, e un exemplu, sperăm să mai convingem și alți colegi", a afirmat angajatul primăriei din Ghelari.

"Fiecare om are datoria să-și ajute semenii, fiecare cum poate. Și majoritatea pot să doneze sânge. Este nevoie de sânge în spitale, în centrele universitare", a precizat Ioan Bulbucan.

Ioan Bulbucan are 57 de ani și este la cel de-al 3-lea mandat de primar al comunei Ghelari.

Reporter: Andrada Velciov
Operator: Tiberiu Mariș
Editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri