Drum înghiţit de ape, la Roviniţa Mare. Mai multe curţi au fost inundate

Data publicării:
rovinita prima

Drumul judeţean 588A, care leagă localităţile Denta şi Moraviţa, a fost inundat complet, noaptea trecută. Apa ajungea până la indicatorul rutier de la ieşirea din sat. Apa avea peste un metru şi a acoperit în întregime drumul. Digul care protejează satul s-a fisurat, fiind foarte vechi. Pompierii, alături de oameni au muncit ore în şir pentru a construi un baraj din saci cu nisip.

Apele ameninţau să inunde casele din împrejurimi. În ajutorul oamenilor au sărit şi reprezentanţii unei firme de construcţii care avea o lucrare în zonă.

„Facem parte din activitatea comunităţii, având o lucrare în derulare aici era normal să dăm o mână de ajutor. Oamenii nu aveau cele trebuie, nu aveau motopompe, nu aveau nisip. Le-am dat o mână de ajutor pentru că aşa era normal", afirmă Dan Bondar, reprezentantul firmei de construcţii.

În altă parte a satului, apa a ajuns în curţile oamenilor şi a afectat nouă gospodării: „În casă nu, numai în curte, am în grădină plin”, „La stradă acolo a intrat, atât e apa până la casă", „Aici a intrat apă până au adus saci".

În tot acest timp, comandamentul local pentru situaţii de urgenţă a fost coordonat de contabila şefă a Primăriei Denta. „Au venit de la primărie cine îi ţine locul primarului. Au venit au adus saci cu nisip, ce au putut şi ei”, - Edilii unde sunt? ”Am înţeles că primarul e în concediu, vicele la fel".

Codul roşu de inundaţii pe râurile din Timiş este valabil până în această seară.

Reporter: Caterina Ledrer
Operator: Adrian Hrişcu
Editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri