Drumul național bate autostrada. Șoferii preferă să se înghesuie pe DN7, una dintre cele mai periculoase șosele

Data publicării:
dn7 autostrada prima

Dacă de la Arad şi-ar continua drumul pe autostradă spre Timişoara şi mai apoi spre Lugoj, şoferii ar avea de parcurs până la Deva 192 de kilometri, din care 82 pe autostradă. Viteza medie pe această rută ajunge la 80 de kilometri pe oră. Pe cealaltă variantă, pe DN 7, care parcurge Valea Mureşului, drumul e ceva mai scurt. Doar 155 de kilometri, însă viteza medie este de doar 67 de kilometri pe oră, pe o şosea cu o singură bandă pe sens, pe toată lungimea ei.

Şoferii nu îşi fac însă atâtea calcule. În alegerea lor contează mult mai mult drumurile pe care le-au mai parcurs, deşi recunosc că nici indicatoarele de pe autostradă nu îi prea ajută să găsească varianta cea mai bună.

”După cum se poate vedea în spatele meu, indicatoarele arată că doar pe drumul naţional se poate ajunge la Deva şi la Sibiu, fără să confirme faptul că dacă urmaţi drumul spre Timişoara şi spre Lugoj în final veţi ajunge tot acolo unde vă trimite şi drumul naţional”, precizează Dan Codre, reporter Digi24 Timișoara.

- Unde mergeţi? ”La Sibiu”, - Şi de ce nu aţi luat autostrada? Puteaţi să mergeţi Timişoara - Lugoj şi scăpaţi de Valea Mureşului, ”Păi da, dar nu ştiu cum e şoseaua de la Lugoj spre Deva”, ”Eu am venit acum trei ani. De trei ani nu am mai venit cu maşina şi nu cunoaştem drumul. Şi acu... autostrada nouă nu am văzut-o până acuma. E prima dată când... şi mi se pare că e şi prost semnalizată aşa... nu ne dăm seama”, ”Am încercat, dar sunt acolo porţiuni foarte rele, întrerupte, ştiţi? Mă ia groaza pe Valea Mureşului vă spun drept dar ce să fac? Asta este!”, ”Pur şi simplu nici nu cunoaştem prea bine traseul, asta noi ce s-a făcut şi pentru motivul ăsta”.

Estimările Poliţiei de Frontieră arată că, la sfârşitul săptămânii trecute, numărul persoanelor care au intrat prin Punctul de Trecere al Frontierei Nădlac II a fost de două ori mai mare decât într-o zi obişnuită. Dintre aceştia, majoritatea s-au îndreptat spre centrul ţării pe DN 7. S-au creat, astfel, coloane de mașini pe centura ocolitoare a municipiului Arad, dar și pe Valea Mureşului.

Reporter: Dan Codre
Operator: Cristian Kovacs
Editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri