Drumul spre Cascada Bigăr, un coșmar. Acostamentul șoselei a cedat pe o lungime de 30 de metri

Data publicării:
drum prima

”Zidul de sprijin şi acostamentul drumului au cedat pe o lungime de 30 de metri în urma unei ploi torenţiale. Au trecut de atunci 9 luni, iar angajaţii de la Drumuri nu au făcut altceva decât să semnalizeze craterul”. precizează Caterina Ledrer, reporter Digi24 Timişoara.

Asfaltul prezintă şi alte crăpături, aşa că o altă ploaie puternică ar pune în şi mai mare pericol circulaţia. Cei care tranzitează zilnic acest drum spun că nu au văzut niciun muncitor în zonă:
”O să meargă jos toată banda asta”, - Aţi văzut pe cineva lucrând la groapă? ”Nu. Am văzut ceva topometrişti, tot măsurau, dar nu se mai apucă nimeni de ea”,
- Nu vă e teamă că mai cedează la ploaie? ”Ba da, dar trecem numai pe o parte. Asta e. Trecem pe o parte”.

Drumul naţional 57 B este folosit şi de turişti. Duce la cascada Bigăr, votată în presa britanică drept una dintre cele mai frumoase din lume. Vizitatorii străini vin pregătiţi, cu maşini 4x4:
”Aşa-i pe aici - este comentariu nostru. Nu se simte nimeni responsabil. Dacă ar fi singurul loc, ar fi bine”, - Cum e să treceţi pe aici? Nu vă e teamă?, ”E ok, cu jeep-ul e ok”.

Compania Națională de Drumuri nu a început lucrările de refacere a drumului până acum, iar pe site-ul propriu anunță ca termen de finalizare a lucrărilor anul 2015, fără a preciza o dată exactă.

Situaţia drumurilor naţionale
„CNADNR SA anunţă participanţii la trafic că din data de 16.07.2014, circulaţia pe DN 57B între km 9+950 şi 9+980 se desfăşoară îngreunat, pe 1/2 cale, din cauza prăbuşirii zidului de sprijin şi cedării acostamentului. Termen de finalizare: anul 2015".

Aceeaşi situaţie se regăseşte şi în judeţul Hunedoara, pe drumul naţional 74, între localităţile Buceș şi Vulcan. Tot în vara trecută, după o ploaie puternică, zidul de sprijin a fost subspălat pe o lungime de 17 metri, fiind afectată şi partea carosabilă. Circulaţia se desfăşoară greu pe o bandă, iar termenul de remediere înaintat de CNADNR este tot anul 2015.

Locuiesc în Lugoj, dar trebuie sa ocolească 20 de kilometri sau să meargă prin pădure ca să ajungă în centrul orașului! Cum se explică? 

Reporter: Caterina Ledrer
Operator: Dan Şoşdean
Editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri