Duel cu rivalii, în debutul sezonului

Data publicării:
saracens baia mare-1

Timișoara Saracens începe noul sezon în forță. Bănățenii întâlnesc vineri, rivala CSM Știința Baia Mare, în etapa a doua a Superligii. Campionii și-ar fi dorit să aibă câteva meciuri în picioare până la duelul cu maramureșenii dar chiar și așa nu se gândesc decât la a mări numărul victoriilor în duelurile directe.

„Oricând jucăm cu ei este un meci foarte greu. Nu a fost niciodată vorba de succese sau rezultate bune venite ușor împotriva lor, așa că ne așteptăm la o desfășurare similară a evenimentelor și vineri”, recunoaște Grainger Heikell, antrenorul celor de la RCM Timișoara Saracens.

„Noi am mai avut încă o săptămână de pregătire pentru acest meci, din păcate nu am avut niciun meci de pregătire și cu siguranță ne lipsește acest lucru. Dar avem suficientă energie și suficientă experiență pentru a aborda acest meci”, l-a completat Stelian Burcea, căpitanul timișorenilor.

Bănățenii au și un nume nou în lot. După cele trei transferuri anunțate în urmă cu o lună, „sarazinii” l-au repatriat pe Horațiu Pungea, care revine pe Bega după trei sezoane petrecute în Europa, la galezii de la Rugby Scarlets și la francezii de la Lyon Oyonnax.

„Să îl avem înapoi în echipă e un lucru pozitiv pentru noi, cu siguranță. Va intra în teren, pe parcursul meciului, la fel ca și în cazul celorlalți nou-veniți, pentru că ne dorim să îi integrăm cât mai repede posibil în prima echipă, mai ales acum în debutul sezonului, pentru ca să fie cât mai siguri pe ei”, a spus Heikell.

Duelul cu Baia Mare are loc pe arena din Ronaț, după ce oficialii nu au cerut în mod expres să evolueze pe Dan Păltinișanu – locul în care vor debuta în grupele Challenge Cup în toamnă. Conducerea nu este însă încântată de prețul de pornire fixat de Consiliul Județean pentru licitația închirierii stadionului.

„Îi invităm pe toți adminstratorii orașului la arena din Ronaț să vedem dacă se consideră că aceasta e o arenă care să reprezinte orașul timișoara în întâlnirile cu echipele de la Paris, Londra și Edinburgh... ok... înseamnă că aceasta e cartea noastră de vizită și imaginea noastră până la sfârșit”, admite Dușan Filipaș, vicepreședintele RCM Timișoara Saracens.

Timișoara Saracens – CSM Știința Baia Mare are loc, vineri, de la ora 17:00.

Reporter: Claudiu Sav

Operator: George Ștefăniță

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri