Elevii din Timișoara au aflat că pericole sunt la un click distanţă

Data publicării:
n18 20copii 20internet 20131112-33456

Actorii prezenţi pe scena Operei Naţionale din Timişoara au încercat să le prezinte artistic elevilor la ce riscuri se supun atunci când îşi fac un cont online.

Copiii cu vârste cuprinse între 11 şi 18 ani din Timiş intră zilnic pe Internet, însă puţini dintre ei ştiu ce pericole se ascund în spatele unui site.

Părinţii nu sunt informaţi, prin urmare nici copiii acestora nu conştientizează că anumite site-uri îi pot influenţa. De aceea de multe ori responsabilitatea de a le explica pică pe umerii profesorilor.

Patricia şi Denisa sunt în clasa a V-a, iar de la şcoală au învăţat cum să se protejeze de răuvoitorii din mediul online.

Potrivit ultimelor studii, 27% dintre copiii români cu vârsta între 11 şi 16 ani au accesat pagini web cu conţinut periculos. Cifrele arată şi că 20% dintre fetele cu vârstă de până în 15 ani ani au accesat pagini web care promoveaza anorexia si bulimia. Din păcate statul roman nu are nicio lege care să interzică accesul minorilor la astfel de site-uri.

 Aceleaşi date arată că doar 7% dintre părinţii români cunosc experienţele negative prin care au trecut copiii lor atunci când au accesat internetul. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri