Elicopter în parcarea unui mall

Data publicării:
icon elicopter in parcarea unui mall 241014

Totul s-a întâmplat în această dimineață, în jurul orei 9, când un elicopoter IAR 330 Puma a aterizat în parcarea unui centru comercial, sub privirile a zeci de timișoreni. Oamenii au făcut folografii și au privit cu admirație exercițiul executat de militarii Brigăzii 18 Infanterie Banat. Cu o lungime de 15 m și o greutate ce ajunge la aproape 4 tone, elicopterul IAR 330 Puma a fost proiectat la mijlocul anilor '60 ca să îndeplinească misiuni de transport. Poate atinge o viteză de până la 260 km/h, iar echipajul este format din cel mult trei persoane.

"Ne-am gandit că este o oportunitate pentru a prezenta misiunile pe care le executăm cu acest tip de elicopter, iar cei care vor să urmeze cariera de militar și pilot pot avea acces la informatii și la vizualizarea acestei aeronave", ne informează comandor Florin Ivana din cadrul Brigăzii 18 Infanterie „Banat" 

Pe lângă demonstrațiile militarilor, manifestările dedicate sărbătoririi Zilei Armatei României vor continua cu expoziţii de tehnică militară, machete blindate militare, ţinute militare din perioada interbelică, dar și echipamente de transmisiuni.

"Avem ateliere de cercetare unde se pot vedea proceduri și tehnici de supraviețuire militare, avem un stand unde se prezintă armamentul pe care îl folosesc militarii noștri pentru îndeplinirea misiunilor și avem și un stand unde puteți lua la cunștință oferta educațională a Ministerului Apărării Naționale", ne-a declarat căpitanul Andi Păunescu, ofițer de informare al Brigăzii 18 Infanterie „Banat".

Manifestările de Ziua Armatei Române vor continua în zilele de sâmbătă și duminică, între orele 12.00 și 20.00.

Reporter: Raluca Popa
Operator: Adrian Ionescu
Editor Web: Răzvan Bulacu 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri