Erori plătite cu bani publici

Data publicării:
probleme liceu

Lucrările la liceul Loga au început în 2014 cu bani euopeni și ar fi trebuit încheiate anul trecut. Pentru că reabilitarea nu a fost gata la termen din cauza unor greşeli de proiectare, autorităţile au pierdut finanţarea europeană, aşa că plătesc din bugetul propriu pentru continuarea lucrărilor. Acum, administraţia scoate din nou bani din vistieria oraşului, 400.000 de lei, pentru remedierea noilor erori descoperite în proiect.

O mulțime de lucrări care nu au fost prinse de proiectant, nu au fost anticipate, s-a descoperit nevoia lor din mers, unele sunt erori de proiectare, scăpări crase ale proiectanților. Valoarea lucrărilor este de circa 400 de mii de lei fără TVA”, spune Nicolae Robu, primarul Timișoarei.

„Deși în proiect nu a fost inclusă reabilitarea scărilor vechi de aproape un secol, a fost prevăzută construcția a două lifturi” - Vlad Ungar, reporter Digi24 Timișoara.

Iar reprezentanții liceului spun că acestea nu sunt singurele probleme.

„Au fost montate inițial câteva uși foarte mici, xerox-ul mare pe care îl avem actualmente nu ar fi încăput în secretariat. Nu se pot monta la o instituție de prestigiu uși așa de mici.  Am cerut să ni se renoveze geamurile, am văzut din păcate că tot geamurile vechi au fost montate”, explică Ghizela Fuioagă, directorul Colegiului Național „C.D. Loga” Timișoara.

Elevii, care pe durata lucrărilor au fost mutaţi la Grupul Şcolar “Tutor Tănăsescu”, ştiu şi ei că nu este pentru prima dată când sunt probleme în ceea ce priveşte reabilitarea şcolii la care învaţă. Tot ce speră este ca şantierul să fie închis cât mai curând.

„E cumva de așteptat pentru că s-a mai greșit încă o dată proiectul. Vreau să termin clasa a douăsprezecea acolo, nu aici”, spune un elev.

„Greșelile ar trebui remediate cât mai repede pentru că noi și profesorii suntem cei care avem de suferit. [În ce sens?] Păi condițiile aici sunt mizerabile”, adaugă un coleg.

Cu trei termene depăşite, lucrările de la Colegiul C. D. Loga din Timişoara ar trebui să fie finalizate peste două luni. Peste 1.000 de elevi urmează cursurile instituţiei de învăţământ.

Reporter: Vlad Ungar

Operator: George Ștefăniță

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri