Examen național, la doar opt ani. Elevii claselor a II-a au susținut proba scrisă la Limba Română

Data publicării:
evaluare

Timp de 30 de minute, elevii de clasa a II-a au avut de rezolvat, în scris, mai multe cerințe la Limba Română. Pentru școlarii de la Școala Generală nr. 30 din Timișoara subiectele nu au ridicat probleme. Înainte de Evaluarea Națională au trecut prin mai multe teste de pregătire:

”Am avut de alcătuit un bilet de mulțumire și pe un text să răspundem la întrebări. Foarte ușor”, - Ai avut emoții? ”Puține”, - De ce? ”Am crezut că o sa fie mai greu”,
”Ne-a dat doamna învățătoare tuturor copiilor câte un test și greșelile făcute ne-a pus să le facem pe altă fișă”,
”Mama acasă m-a pus să fac și alte teste”.

Deși primele emoții au trecut, copiii de doar opt ani nu pot răsufla ușurați. Mâine, elevii de clasa a II-a susțin proba orală, axată pe citirea unui text, iar al treilea examen, la Matematică, are loc în 20 mai.

”Mi se pare că e prea devreme, să dea examene așa mici”,
”Sunt prea mici, părerea mea, că sunt prea mici”,
”E un stres în plus”, spun părinții.

Rezultatele Evaluării Naționale au scop orientativ, pentru ca dascălii să elaboreze planuri de învățare adaptate fiecărei clase în urma testării.

”Rezultatele vor fi comunicate părinților, nu vor fi trecute în catalog. Emoțiile ne-au năpădit, spun, fiind primul examen național, dar zic că a fost totul foarte bine”, a afirmat Daniela Cuzman, învățătoare.

Pregătirea Evaluării Naționale nu a implicat efort doar din partea elevilor. Angajații unităților de învățământ au avut de multiplicat sute de subiecte pentru susținerea examenului, iar cadrele didactice din fiecare școală se vor ocupa de corectarea lucrărilor.

”Ca de obicei, la ora 6 și jumătate au fost în școală pentru a prelua baza de date și tot ceea ce este necesar. Nu este ușor, se fac pregătiri înainte, se fac recapitulări”, ne-a declarat Crina Maria Rusu, directorul adjunct al Școlii Generale Nr. 30 din Timișoara.

În județul Timiș, aproape 4.600 de elevi de clasa a II-a susțin Evaluarea Națională. În 26 mai încep probele pentru elevii claselor a IV-a, iar pe 2 iunie, pentru cei de clasa a VI-a. Este al doilea an la rând când Ministerul Educaţiei organizează astfel de evaluări la nivel național.

Începe evaluarea competențelor. Sunt vizați elevii de clasa a II-a, a IV-a și a VI-a  

Reporter: Raluca Popa
Operator: Dan Șoșdean
Editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri